Bernard Minier s’ha convertit en un dels gran èxits de la novel·la negra francesa dels últims anys. Nascut a Béziers l’any 1960, va viure al peu dels Pirineus, un lloc on acostuma a ambientar els seus llibres. Va treballar al Servei d’Aduanes i ha publicat els llibres “Bajo el hielo”, “El círculo”, “No apagues la luz” i “Une putain d’histoire”. Ha rebut dues vegades el premi Polar del Festival de Cognac i s’ha traduït a vint països.

"Noche" de Bernard Minier

Martin Servaz, de la policia judicial de Tolousse, viu una vida turmentada i perillosa. Hi ha poques coses a la seva vida que es puguin qualificar de plàcides i una de les pitjors i que, de fet és el fil conductor de la sèrie, és la presència de Julian Hirtmann, un psicòpata capaç de les aberracions més grans i també un autèntic mestre a l’hora d’aparèixer i de desaparèixer per anar manipulant les seves víctimes gràcies a sofisticades tècniques de tortura psicològica, responsable de la desaparició de la parella de Servaz, Marianne i amb qui comparteix una curiosa passió per la música de Mahler.

Bernard Minier (foto: Philippe Dobrowolska)

Em aquesta ocasió, l’assassinat d’una noia en una església al nord de Noruega, fa que l’agent Kirsten Nigaard entri en contacte amb Sevaz i que tots dos junts vagin descobrint una trama plena de lligams amb el passat i amb tota mena de complicades ramificacions. Una persecució tensa i dramàtica, amb diferents actors secundaris que hi van jugant papers decisius i que obliguen a l’enfrontament directe, a la lluita cara a cara amb tot el pes de la incertesa i del perill evident. Molta tensió i una prova fefaent de l’estil que ha convertit Minier en un dels autors de novel·la negra més populars de França.