Reservoir Books acaba de publicar “Perros y lobos”, la darrera novel·la de Hervé Le Corre (Bordeus, 1955). Professor de literatura a la Universitat de Bègles, ha guanyat un bon nombre de premis de gènere i ara ens acosta aquesta història que s’ha convertit en un èxit a França i que té molt a veure amb l’exploració psicològica de les ànimes humanes. Franck surt de la presó i el recull la Jessica, la xicota del seu germà Fabien a qui ell no va denunciar quan van cometre un delicte tots dos.

"Perros y lobos" d'Hervé Le Corre

L’acullen a casa de la Jessica, amb els seus pares, un gos més aviat agressiu i la seva filla, una nena petita. L’ambient és estrany, tens, en ocasions violent i els primers dies de llibertat de Franck es converteixen en un exercici de funambulismes mentals que es van complicant per moments.

Hervé Le Corre (Foto: Eklektika)

El paisatge de la novel·la és opressiu, contradictori, neguitós i es belluga en un magma de violència latent que, de mica en mica va esclatant i això fa que es converteixi en una història que lliga els paisatges d’una natura agrest, però interessant amb els instints humans més ferotges. Res acaba sent obvi del tot, però el to ombrívol de la història és un cant a la violència continguda, a la vida portada als límits. Personatges grisos però carregats de tenebres, tipus que destil·len una suor apegalosa, que s’enganxa a l’ànima i la va convertint en un tot claustrofòbic i angoixant.