Cossetània suma a les seves interessants col·leccions dedicades a la cuina i a la gastronomia un autor molt popular, de fet una de les noves estrelles de TV3. Gràcies al programa “Cuines” i al concurs “Joc de cartes”, Marc Ribas s’ha convertit en un personatge reconegut arreu.
Amb un estil modern, desenfadat, cuina amb rock and roll, sense uniforme i amb màxima proximitat. Brutal és el seu adjectiu favorit a l’hora de definir els plats que fa i un títol força representatiu per obrir aquesta selecció de les millors receptes del programa.

Brutal. Les receptes de Marc Ribas

Nascut a Girona l’any 1976, va estudiar art però la cuina es va creuar en el seu camí. Ha treballat en diferents restaurants com el Capritx o La Taverna del Ciri de Terrassa que ben aviat obrirà portes també a Barcelona. Dividit en 5 parts hi trobem Entrants, ous i tot terrenys; sopes, pastes i arrossos; peixos; carns i postres, berenars i dolços. Són plats que miren de fugir d’una excessiva complexitat i oferir propostes interessants, basades en producte de mercat i que mantinguin un nivell de pressupost que no es dispari. Però això no vol dir que estem parlant d’un receptari convencional i avorrit, ja que hi podem trobar ingredients exòtics, elaboracions singulars i propostes atrevides.
Ribas s’ha convertit en un bon representant d’allò que en podríem dir, cuina moderna. És un cuiner hipster i cool que pot i vol imprimir una bona línia de modernització en els programes de cuina. I és clar, aquest salt endavant també es mostra al llibre que ofereix una agosarada i divertida combinació de cuina catalana i de propostes exòtiques i internacionals, aprofitant coccions i productes de diferents cultures.

Marc Ribas

Un cuiner que tasta els plats, que trenca la rigidesa de la cuina que ens proposa plats com els ous a la benedictina, l’entrepà, cubà, la pizza de pastrami, clotxes d’anxova, sushi, bullabessa criolla, tallarines al curri, fideus a la cassola, crema de mandioca, ramen, tabulé, romescada de corball, turbot a la llima, capipota, costellam de porc a la mostassa, jarret de vedella, crema cremada, pessic de pastanaga o berlinès de xia. La proposta no pot ser altra, llegir, cuinar i assaborir el resultat. Amb una mica de sort i traça el resultat obtingut serà brutal.