Toni Cotet i Masià, nascut a Badalona l’any 1973 és llicenciat en Filologia catalana, professor de llengua i literatura d’ESO i autor de sis novel·les juvenils, algunes d’elles com “Bressol del basquetbol”, guardonada amb el premi Ciutat de Badalona. La setena, “Somnis i carrers”, l’acaba de publicar Gregal i va molt lligada a la música.

Toni Cotet - "Somnis i carrers"

Cotet és un bon professor, estimat i respectat pels seus alumnes i d’aquesta intensa relació diària que manté amb ells en treu un pòsit d’alta volada, autèntic material de primera mà i això, combinat amb la seva habilitat literària fa que les seves novel·les juvenils siguin peces que enganxen, amb trames ben lligades i, sobretot, amb una versemblança poderosa.
En aquesta ocasió aprofita un dels seus “vicis”, la música i la converteix en un dels eixos centrals de “Somnis i carrers”. L’escenari és una ciutat que ben bé podria ser la Girona de mitjans dels vuitanta, el lloc d’on van sorgir grups com Sopa de Cabra a Umpah-pah que també podrien ser sense problemes els protagonistes de la novel·la.

Toni Cotet

Hi trobem l’Adrià, el Pep, el Jaume i la Núria, i dues bandes de rock, Galàxia Sideral i Situació Límit. Estils diferents, creativitat, imaginació, molta vida, amors, desamors, misteris, la necessitat de guanyar el seu espai i un escriptor interessant, professional i imaginatiu capaç de dibuixar la realitat i d’aconseguir sempre el miracle màgic i renovat de captar l’atenció dels joves amb un llibre.