D’entrada saben dues coses, això d’aprimar-se és ja una constant de la nostra societat. La vida abocada a una certa opulència gastronòmica, sense gaires restriccions ni gaires límits converteix l’obesitat en un dels grans mals moderns. I contra aquest mal, infinitat de dietes que ens proposen tota mena de solucions més o menys màgiques i miraculoses. I ja se sap que n’hi ha que, directament són infinitament més perilloses que la pròpia obesitat, però n’hi ha d’altres que als sacrificis propis i inqüestionables de fer un règim, hi contraposen una certa imaginació que les fa, com a mínim, més atractives.

 "Adelgazar en pareja" - Núria Monfulleda i Carles Miralles

Aquest seria el cas de la proposta que ens fa Comanegra. La signen Núria Monfulleda i Carles Miralles i l’han batejat com a “Adelgazar en pareja”. La base de treball és evident, vindria a ser allò de no sortir a córrer sol o de no anar al gimnàs sense companyia. Fer coses dures al costat d’algú que comparteixi les mateixes penalitats sembla que ho fa tot plegat més atractiu i la proposta és precisament aquesta. Compartir el règim, fer-lo de manera conjunta amb la parella, amb un amic, amb una amiga, amb un veí o amb qui sigui pot ser, d’entrada, una bona estratègia per evitar el desànim.
Núria Monfulleda i Carles Miralles són metges amb moltes inquietuds que inclouen estada a l’Àfrica amb diverses organitzacions no governamentals, activitats d’investigació oncològica, en medicina d’urgències i, d’uns anys cap aquí van decidir ampliar horitzons amb estudis de nutrició i fitness. D’aquí va sortir “Loveyourself”, un projecte destinat a canviar hàbits nutricionals, a millorar el ritme de vida i salut, combinant una bona alimentació i l’exercici físic I d’aquest projecte neix “Adelgazar en pareja”, el seu primer llibre.

Núria Monfulleda i Carles Miralles

Els eixos bàsics de la qüestió són dos: avorrir-se i passar gana. Aquests serien, probablement, els dos grans temors de tots aquells que engeguen un règim, quedar-se sempre amb un budell buit i enfrontar-se cara a ca amb un plat de bajoques bullides poc motivadores. Monfulleda i Miralles miren de posar-hi solució amb les seves propostes i, de fet, aquesta idea de compartir aventures i desventures ja és un avenç. L’ajuda mútua i la complicitat a l’hora de comprar, de preparar, de cuinar i de menjar pot ser un bon camí de cara a assolir l’èxit.
El llibre comença donant detalls sobre la generalitat del tema, és a dir quantes calories consumeix el cos, la relació amb la bàscula, les diferències entre perdre pes i perdre greix, com mantenir al vida social mentre es fa règim, mites, què menjar entre hores i, finalment, 15 parelles de receptes per dinar i 15 per sopar amb dues elaboracions diferents per cada grup d’elements amb la intenció de mostrar que, a més de compartir-la, la dieta no ha de ser en absolut avorrida.