L’Hematocrítico és la identitat més o menys secreta d’un professor d’educació infantil de La Corunya que es dedica a l’humor i a l’activitat digital a través de les xarxes socials.

Quadernet d’escriptura divertida – El Hematocrítico / Olga Capdevila

Treballar amb nens petits i veure’ls créixer, de fet, és un dels principals catalitzadors de la imaginació que li permet arrencar l’humor des de zero, des de les estructures més bàsiques. Així doncs, el seu peculiar sentit de l’humor i la fama que, dia a dia atresora en les seves activitats a la xarxa, fan que els seus interessos és diversifiquin i, en aquesta línia d’actuació, ara acaba de publicar en català i castellà el “Quadernet d’escriptura divertida”, que edita Blackie Books amb les sempre magnífiques i sorprenents il·lustracions d’Olga Capdevila.

El Hematocrítico (Foto. Perdiz Magazine)

Com que parteix de la idea que hi ha temes que no fan gràcia, que riure de les desgràcies pot ser legal però no és sa, practica un humor imaginatiu, irònic, obert i més aviat blanc que casa força amb totes els públics. En aquest cas que ens ocupa, planteja un seguit d’exercicis d’escriptura destinats a estimular la creativitat, especialment en nens i nenes de primària, és clar que això tampoc no ha de ser un fre per tal que l’agafi gent d’altres edats i se’l faci seu.
Són 64 pàgines i 40 exercicis que es belluguen en diferents àmbits. El tema arrenca construint una fitxa personal, mirant de seguir la pauta que ja ha fet l’autor, degudament customitzat pels pinzells de l’Olga. A partir d’aquí, els reptes van augmentant i es belluguen per àmbits ben diferents però mantenint sempre aquest lloable objectiu de fer treballar les neurones, d’aconseguir arribar a uns resultats que no siguin altra cosa que un esclat de creativitat, que tinguin imaginació, humor, diversió i encant.

Olga Capdevila

Si seguim les instruccions marcades, ens trobarem fent de periodistes i entrevistant un poll, de crítics gastronòmics explicant els plats del restaurant més fastigós del mon, valorant com a crític cinematogràfic la pitjor pel·lícula de la nostra vida. També podràs ser un líder polític i dissenyar el teu cartell i el teu programa electoral i fins i tot podrà fer d’editor, batejant els llibres més estranys del món. Una proposta plena d’imaginació que llueix encara més gràcies a les il·lustracions sempre magnètiques de l’Olga Capdevila, capaç també de jugar al doble joc de la subtilesa, aconseguint imatges que cridin l’atenció per igual als nens i als adults, construint una estructura plena de detalls, d’impactes visuals i de constants picades d’ullet al lector. Un llibre per divertir-se sense límits i, qui sap, potser també una bona escola d’escriptura creativa.