Gigamesh acaba de publicar en edició rústica (fa uns mesos la va publicar en cartoné) “El mundo de hielo y fuego”, la gegantina obra sorgida de la col·laboració de George R.R. Martin i dos dels seus seguidors més incondicionals i documentats, Elio M. García jr, Linda Antonsson, els creadors de la pàgina web Westeros.org, una fita de referència de l’univers de gel i foc.

El mundo de hielo y fuego

En traducció de Natalia Caballero, Juan Pascual Martínez i Andrea Montero i la portada realitzada per Enrique Corominas, el llibre respon a una tasca difícil de copsar amb paraules, ja que amaga una complexitat enorme en tots els àmbits. Quan Martin va començar a publicar la nissaga, va despertar una munió de fans fidels i absolutament apassionats que es van lliurar en cos i ànima a recopilar tota mena de material, el que figurava a les novel·les, el que es podia deduir, el que es podia intuir i fins i tot allò que es podia imaginar directament, García i Antonsson, amb la complicitat de George R.R., han reunit, recopilat, documentat i organitzat tot aquesta material a la pàgina Westeros.org, un puntal de referència inexcusable per a tots aquells que hagin sentit alguna vegada la crida de la màgia captivadora dels Set Regnes.
En certa manera “El mundo de hielo y fuego” és el pas a paper d’aquest material ja que arrenca a l’Era de l’Alba i acaba a l’Edat dels Herois, és a dir, a les portes de sèrie. Els autors, convertits en una mena d’historiadors dels Set Regnes, documenten la Dansa dels Dragons, la rebel·lió del Rei Robert, el desembarcament d’Aegon el Conqueridor i, amb una voluntat absolutament enciclopèdica, han regirat totes les fonts disponibles, llibres, pergamins, la biblioteca de la Ciutadella, textos sagrats, manifestacions populars i, en definitiva, qualsevol element capaç d’aportar dades i llums a la història, als fets i als seus protagonistes.

Una de les il·lustracions del llinre "El mundo de hielo y fuego"

El llibre arrenca amb una carta del Maestre Yendel dirigida al rei Tommen, presentant l’obra com un recull de llibres d’història i de geografia. En l’apartat històric, coneixerem les èpoques més pretèrites, quan aquella terra la poblaven els Gegants i els Fills del Bosc, amb anotacions i consideracions que serveixen per acotar o matisar les dades aportades. Pel que fa a la geografia, trobarem tota mena de detalls sobra la topografia dels territoris, els canvis, la moneda, els edificis, els arbres genealògics de les diferents nissagues i una quantitat ingent d’informació que provoca en tot moment la sensació d’estar llegint una veritable enciclopèdia.

Elio M. García jr i Linda Antonsson

Arrodonida per una gran quantitat d’imatges realitzades per diversos il·lustradors, “El mundo de hielo y fuego” és una peça imprescindible en la biblioteca de qualsevol seguidor avançat de “Joc de trons” i segur que es convertirà en una obra de capçalera i de culte per a tots aquells que busquin anar sempre un pas més enllà d’allò que citen els llibres o els capítols de la sèrie.Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)