Oscar Sipán és un home inquiet. nascut a Osca l’any 1974, fundador de Tropo Editores juntament amb amb Mario de los Santos i autor de llibres com “Rompiendo corazones con los dientes”, “Pólvora mojada”, “Leyendario. Monstruos de agua”, “Escupir sobre París” “Guia de hoteles inventados” o “Cuando estàs en el baile, bailes”, a mitges amb de los Santos.

Óscar Sipán - "La novia francesa de Ho Chi Minh"

La seva literatura és plena d’hàbils metàfores, de paraules ben utilitzades i, en aquesta ocasió es posa al servei de “La novia francesa de Ho Chi Minh”, tretze contes rotunds, publicats per Limbo Errante, treballats amb imaginació, rigor i efectivitat i que posen de manifest una especialíssima manera de mirar-se la vida, de trobar-hi unes voltes i uns angles originals, de vegades quasi impossibles que converteixen la seva literatura en un plaent exercici de descoberta i d’emoció constant. Un univers personal que ens transforma a mida que avança fins arribar al gir final, a la sorpresa, al desconcert.
Són històries amb màgia, amb ganes d’arribar a l’essència (del conte i del lector) i, de fet, responen a la idea de l’autor, convençut que realitat i ficció es toquen i que tot es susceptible de convertir-se en un relat i que el procés només demana una mica d’atenció.


Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)