David Nel·lo (Barcelona 1959) és un autor amb una llarga trajectòria de llibres i de premis literaris. A les vitrines hi té l’Andròmina, el Ciutat d’Olot, el Marian Vayreda, el Roc Boronat, el Vaixell de Vapor, el Folch i Torres, el Columna Jove, el Ciutat d’Olot, el Ramon Muntaner i l’Edebé i ara hi acaba d’afegir el Prudenci Bertrana gràcies a la novel·la “Melissa & Nicole” que publica Columna.

"Melissa & Nicole", de David Nel·lo

La història és peculiar i està tractada des d’un punt de vista molt personal. Tracta de 6 persones que, per aquelles casualitats que mai ningú espera que passin i que, per contra, acaben passant, pateixen un sotrac greu que els capgira la vida i que els porta a reflexionar sobre el passat enmig d’un esclat de descobriments que ho fan trontollar tot.
Dues famílies, una que ve dels Estats Units i l’altra de França es troben a l’illa de Fârö, a Suècia, visitant la tomba d’Ingmar Bergman. Els dos matrimonis tenen sengles filles, de 16 anys, que enfrontades per la casualitat per primera vegada a al vida, es reconeixen com a exactament iguals, com a germanes bessones univitel·lines. Un fet insòlit i una casualitat del tot improbable enfronten aquestes sis persones a fer-se moltes preguntes i a quatre d’elles a capbussar-se per força en un passat que s’estimarien oblidar o bé no haver conegut mai. Nel·lo ho aprofita per posar damunt la taula qüestions i moments que fan reflexiona sobre ètica, paternitat, el bé i el mal, la debilitat, la força, la possibilitat d’aprofitar els moments al vol, l’oblit, el debat ètic, la moral.

David Nel·lo

I de fons, un paisatge exòtic per a tots sis protagonistes que es converteix en el marc inesperat i actiu d’un sotrac que ho posa tot en qüestió, que trasbalsa els fonaments familiars, personals i legals i d’on se’n deriven dues preguntes clau que poden tenir moltes respostes i totes elles contundents i potser excloents, què és ser mare? què és ser pare?
Una novel·la que ens obliga a prendre partit, potser també a opinar, a jutjar, a condemnar i a absoldre i, per descomptat a mirar de respondre molts interrogants, no sempre fàcils ni obvis, des de la nostra òptica personal.


Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)