Minotauro, un dels segells més actius en l’univers de la fantasia i la ciència ficció, aprofitant que ben aviat s’estrenarà “Blade Runner 2049”, dirigida per Denis Villeneuve, acaba de publicar una nova edició (limitada i numerada de 2.000 exemplars) de la peça més coneguda i emblemàtica de Philip K. Dick, “¿Sueñan los androides con ovejas eléctricas?”, el llibre que va servir com a base a la ja mítica “Blade Runner” que Ridley Scott va dirigir l’any 1982.

La nova edició de "¿Sueñan los androides con ovejas eléctricas?"

La traducció al castellà la va fer Miguel Antón l’any 2012 i, en aquesta ocasió es publica amb un pròleg del director de cinema Nacho Vigalondo. Suposo que no descobrim res si diem que el llibre narra la història de Rick Deckard, una mena d’agent caçarecompenses que es dedica a retirar del mercat androides rebels o conflictius. El problema arriba a la màxima complicació qual li toca enfrontar-se als Nexus-6, una nova generació que és pràcticament igual als humans.
La novel·la, i d’afegitó la pel·lícula, és una gran metàfora de la vida, dels sentiments, dels límits entre la vida natural i l’artificial, de la identitat i, de fet, és la més coneguda, llegida i venuda de les 36 novel·les de Dick, un autor nascut a Chicago l’any 1928 i que va guanyar premis com l’Hugo per “El hombre del Castillo” o el John W. Campbell per “Fluyan mis llàgrimes, dijo el policia”. Va morir l’any 1982, poc abans de l’estrena de la pel·lícula. Una nova, oportuna i cuidada edició que ret homenatge a un dels grans de la ciència ficció de tots els temps.


Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)