Un nou capítol d’aquesta aventura de descobrir el treball dels il•lustradors de casa nostra. Gent que amb el seu geni són capaços d’aportar una visió nova i diferent de qualsevol història, ja sigui infantil o d’adults. I avui centrem el focus en Lia Bertran, nascuda l’any 1979 a Esplugues de Llobregat i que després d’uns anys ideant imatges per acompanyar campanyes de joguines educatives, col•laborant amb la Creu Roja o amb la Jove Big Band de Girona, l’any 2013 arriba “La Marta i la Xocolata” el seu primer àlbum il•lustrat, finançat gràcies a una campanya de crowfunding i que serà el primer d'una sèrie amb continuïtat.
Acaba d’il•lustrar un projecte de la Georgina Regàs, editat pel Museu de la Confitura de Torrent i també una sèrie de llibres per Barcanova.
Les imatges de la Lia són lluminoses, càlides, plenes de tendresa i emoció i tenen una meravellosa capacitat per captivar, per obligar-te a passar les pàgines i a descobrir noves escenes, noves visions. Treballa amb habilitat diferents tècniques com el collage amb roba o paper, l’estampació i, tot i la seva joventut conserva una fascinació quasi naïf pels procediments manuals, pel contacte directe amb el llapis i el paper. El resultat el podeu veure en aquesta petita selecció d’imatges del llibre “El llimoner”, però la millor manera de descobrir la seva qualitat i el seu potencial és seguir-la a través de les xarxes, la seva pàgina web, el seu blog i la seva pàgina de Facebook. Val molt la pena.

Il·lustració de Lia Bertran - "El llimoner

Il·lustració de Lia Bertran - "El llimoner"

Lia Bertran - "Little Swing"

Lia Bertran