Sílvia Tarragó – Temps de llum

L’escriptora Sílvia Tarragó s’ha capbussat sota terra per poder conèixer la realitat d’un enlluernador, innovador i insòlit paradís comercial, la sorprenent Avinguda de la Llum barcelonina, les galeries que passaven per sota el carrer Pelai. El resultat és “Temps de llum”, que edita en català Columna i en castellà Umbriel.

Sílvia Tarragó – Temps de llum

L’Avinguda de la Llum va ser un projecte singular, pioner a Europa i inaugurat l’any 1940 que, després de l’èxit i la general sorpresa inicial, va anar llanguint sense remei fins que es va tancar definitivament l’any 1990. A hores d’ara es poden veure algunes de les columnes formant part d’una de les botigues del centre comercial El Triangle.
Aquest indret singular és converteix en l’escenari que Sílvia Tarragó ha escollit com a decorat de fons de la seva novel•la. Però més enllà de la plasticitat d’aquest concreta d’aquest marc, la història arrenca després de la inauguració de les galeries amb una noia que arriba a Barcelona a treballar de minyona en una “casa bona”. Amistats, amors, conflictes, traïcions, activitats polítiques clandestines, supervivència, algun misteri i, en definitiva, la crònica viva d’uns anys foscos que, malgrat tot, es vivien amb intensitat i esperança.

Sílvia Tarragó

Tarragó construeix una història coral que es capbussa a la perfecció en la Barcelona dels anys 40, un món que surt de la postguerra i dels primers i més durs compassos de la dictadura per anar rebent petites glopades de llibertat controlada, centrades en projectes com el de l’Avinguda de la Llum. El pols de la ciutat i de la seva gent batega en aquesta història plena de sensibilitat i d’emocions.


Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)