L’editorial Farell de Sant Vicenç de Castellet ha publicat formant part de la col•lecció “Rebost i Cuina” el llibre “La cuina dels pescadors de la Costa Daurada”, el treball més recent de David Solé i Torné, el cuiner del Barquet de Tarragona, un dels restaurants de visita obligada si es vol conèixer de primera mà la realitat de la cuina tarragonina, sobretot la d’autèntica arrel pescadora.
El restaurant, amb més de 50 anys de vida i tres generacions de la família (ara el porten el David a la cuina i el seu germà Fidel a la sala) és un lloc ideal per assaborir cuina amb arrels.

David Solé

El David col•labora en diferents mitjans de comunicació, és autor de 6 llibres i fa molts anys que treballa en la recerca teòrica i pràctica de les bases de la cuina tradicional de Tarragona, barrejant quan cal modernitat i classicisme Aquest llibre és, de fet, una magnífica panoràmica de la realitat històrica i del present d’aquesta cuina especial i global, amb plats senzills, coneguts, desconeguts, sofisticats. Receptes que són una mostra ben representativa de la forma de vida dels pescadors que, de mica en mica, ha anat saltant de les barques a les taules dels restaurants.
Una cuina nascuda de la saviesa, de l’aprofitament de les matèries primeres i fins i tot dels productes que tenien poca o nul•la sortida al mercat i que els pescadors utilitzaven per a fer els seus ranxos. Productes com el peix, les patates, els fideus, la picada, el romesco, l’allioli basteixen una cuina única que David Solé ens presenta de manera didàctic, amena i global. Una bona invitació a cuinar.