66rpm Edicions, el segell barceloní dedicat a la música i al rock i nascut a l’ombra d’una publicació històrica, el Ruta 66, acaba de fer una aposta directa, segura i contundent, com un bon riff de guitarra, com un baix marcant el compàs d’una balada d’aquelles que no admeten discussió. És “Rock & Roll”, un nou llibre de poemes de Carlos Zanón.

Rock&Roll - Carlos Zanón

No fa gaires dies que el Carlos guaitava per aquest espai, treia el cap en un post sobre la seva última novel•la, la implacable “Yo fuí Johnny Thunders” i ara hi torna amb un experiment diferent però dotat del mateix voltatge. La prosa cedeix protagonisme als poemes i com acostuma a passar quan es parla de Carlos Zanón, aquest rock&roll és molt més que rock&roll i s’acaba convertint en un compendi de músiques, de passions portades al límit i en un magnífic retrat de l’ànima humana que, curiosament, acaba al mateix lloc que la novel•la, a la Plaça Catalana.

Carlos Zanón

El rock de Zanón és d’espectre ample i és capaç d’incloure a Miles Davis, Benny Carter, Graceland, els Beatles, Mahler, Chris Isaak, Elliott Smith, Roy Orbison, Vivaldi o Stevie Nicks però també de lloc per l’amor, la desesperança, la solitud, la ràbia i la nostàlgia.
Poesia urbana amb l’amplificador a màxima potència i una manera diferent d’assaborir la literatura de Zanón, una poètica sense embuts, nascuda de trepitjar llambordes i de flairar bars de barri. Aventures de carrer que no sempre tenen un final de conte de fades, detalls que cremen els dits i ma música filtrant-se entre les gotes de pluja que ho converteixen tot en un escenari melancòlic.

Tinta Sonora

I si teniu ganes de capturar aquestes emocions en directe, res millor que el cicle Tinta Sonora. La cita és a la Sala Apolo el dia 7 de març a les 9 del vespre i fent de mestre de cerimònies el cantant Loquillo.