Barcelona, 2010. Un revivent observa la ciutat des de la part alta mentre xucla la sang d’una rata. En el món humà ja no hi ha lloc pels ésser màgics i varis personatges partiran en un viatge des de Barcelona fins als Pirineus a la recerca d’un món mític: Siònia, on encara pot quedar espai per a ells. Però el camí no serà fàcil. Per obrir la porta de Siònia cal el llibre blanc, que pot predir el futur i es cobdiciat per molts. Els protagonistes, una dona d’aigua, Niela i un revivent, Conrad es trobaran amb mil i un entrebancs entre tots aquells que volen el poder del llibre. I tot això sense oblidar la persecució d’ordre dels pedrescremades que des de temps immemorials han perseguit els ésser màgics fins gairebé la seva total anihilació. Una història on humans, éssers màgics i fins i tots els deus s’enfronten per la seva supervivència.
Fa uns dies explicava al Jordi Cervera el meu projecte literari actual, i ell em deia “és una bona idea en aquests temps revolucionats que vivim”. I té tota la raó, front el caos i el pessimisme hi ha que usar la iniciativa i l’optimisme. Una mica és així com va néixer el projecte de Niela i el revivent amb la Comarcal Edicions.


Niela

Aquesta novel•la —que pretén recollir les tradicions mítiques i fantàstiques catalanes (tant riques com les nòrdiques o les anglosaxones però sovint oblidades) en una trama ràpida d’acció i aventures— portava voltant pels mons editorials gairebé dos anys quan les voluntats de la seva autora ( o sigui jo) i de la Comarcal Edicions es varen trobar.
En aquest món de crisi perpètua, on els economistes i tertulians no et deixen pensar en cap futur possible, el recorregut editorial d’un llibre eren tot de portes tancades, és un tema molt interessant però no podem apostar per un autor poc conegut, les editorials ara només van a autors segurs, et deien els representants, la literatura en català té menys possibilitats que mai, si el traduïssis al castellà! Així que amb el cap sota l’ala gaire bé ja et tornaves a casa per deixar el teu treball de varis anys tancat en un calaix.
No tot eren negatives, es clar, moltes editorials proposen autoedicions molt ben acabades avui dia, però això suposa que no hi ha cap intermediari objectiu entre l’escriptor (un jo molt subjectiu quan es tracta de la meva obra) i el lector. Alguna gran editorial et deia, és una idea fantàstica, et proposo una coedició. Si tu et compromets per contracte a comprar 250 llibres, demà signem. Amb aquest sistema ja teníem l’altre subjectiu que declarava que aquell conjunt de lletres que tenies entre mans podien ser de l’ interès dels lectors, però suposava tenir un munt de diners per invertir en el procés.
És llavors quan vaig conèixer aquesta iniciativa innovadora de la Comarcal Edicions. Ells posen l’element objectiu. Es llegeixen el teu llibre i diuen: val la pena portar-lo en davant. A partir d’aquí et presten tota la seva plataforma de pre-venda: comunicació, xarxa, administració, publicitat, per tal que el llibre tiri en davant. És un sistema de micromecenatge dins de la literatura que permet a autors poc coneguts o novells tenir una oportunitat en aquest món mediàtic i estandarditzat. Si aconsegueixes prou recolzament de futurs lectors, prou comandes a l’avançada en 45 dies el llibre veurà la llum. Autors i editorials guanyen.

Niela

Fins aquí ve l’iniciativa agosarada per part de l’editorial, ara comença el camí vers l’optimisme de l’autor. Fer xarxa, parlar a tort i dret del teu projecte, fer-te pesada, presentar tastets de la teva obra, guanyar-te als futurs lectors, o sigui fer de publicista de tu mateix, amb un ordinador i les noves tecnologies i les xarxes socials com aliats. Una carrera esbojarrada entre la tossuderia i la bogeria d’una mica més d’un mes. Cal agrair a amics i coneguts, tots amants de la literatura fantàstica que et donen un cop de mà, comparteixen la noticia al facebook, piulen a tort i dret i et recomanen a amics i coneguts. Perquè aquesta és un altra característica d’aquest projecte literari: si Niela i el revivent veu la llum la novel•la ja no serà només meva si no de tots i totes els que m’heu ajudat compartint, estimulant, i es clar, fent una comanda!!!!
Espero haver despertat el cuc de la curiositat a tots plegats!!!!