Us vull parlar del Festival Tiflollibre, que enguany arriba a la quarta edició.
És una iniciativa de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3, una entitat sense ànim de lucre que persegueix acollir i donar servei a qualsevol discapacitat visual (B1, B2 i B3 són els graus de discapacitat visual, des del 10% al 50%) i neix d’algunes de les reivindicacions de l’associació, centrades en el llibre en Braille, el llibre parlat i la lectura en veu alta.

Festival Tiflollibre

Es tracta d’una una trobada per fomentar les adaptacions culturals del col•lectiu i els formats dels llibres en Braille i en àudio i sumar esforços per impulsar la lectura en veu alta i, a la vegada, convertir-la en una activitat d’integració amb la resta de la societat.
Tiflollibre uneix a l’escenari les veus de persones anònimes que pateixen disminucions visuals i les de persones conegudes i de renom que aquest dia, amb les seves lectures i presència, donen el seu suport i contribueixen a fer socialment visible l’objectiu del Festival: una trobada per a la integració a través de l’impuls de la paraula en veu alta.
Pel festival hi ha passat nom com els periodistes Xavi Valls, Xavier Solà, els cantants Marina Rosell i Wagner Pla o l’actriu Mont Plans, entre d’altres.

Braille

Enguany la cita (amb entrada lliure) és el dimecres 27 de juny a les 7 de la tarda a l’Auditori del Caixa Fòrum,
L’acte el conduirà el presentador i director del programa Ànima, Toni Puntí i comptarà amb la presència de l’actor i director de teatre Josep M. Pou i els escriptors Vicenç Villatoro, Carles Duarte, Àlex Susanna i el periodista Jaume Clèries. I també haig de dir que jo també he tingut l’honor de ser un dels convidats a compartir lectures.

Josep Maria Pou

La música anirà a càrrec de la Coral Interreligiosa per la Pau (AUDI). I l’escriptora de literatura infantil i juvenil Núria Albertí ens delectarà amb la lectura d’un poema infantil escrit per ella amb un toc de sorpresa per al públic.
L’acte comptarà amb audiodescripció i amb interpretació en llengua de signes, per oferir un Festival 100% accesible.

Vicenç Villatoro

Els periodistes Víctor Fernández Clarés i el fotògraf Martí Andiñach (Amor a l’Art), i Judith Vives (Llegim i piulem) retransmetran en directe a través de Twitter tots el detalls de l’acte.

No us ho perdeu