400 llibres no és una xifra per agafar-se a broma. Sense ser res de l’altra món, una biblioteca amb 400 volums ja permetria llargues hores de lectura, ara bé, si els 400 llibres porten tots la mateixa signatura, la cosa ja canvia força.
Alba Editorial, dins la seva col•lecció Joven, ha publicat Sonidos del corazón, el llibre que fa 400 en la producció d’un grafòman impenitent, l’escriptor barceloní Jordi Sierra i Fabra. A hores d’ara, aquesta xifra ja la té superada amb escreix, la producció de Sierra i Fabra és francament infernal i, de fet després d’aquest llibre ja n’ha publicats uns quants més, però aquest té el singular honor d’ocupar una xifra rodona del palmarès.

Sonidos del corazón - Jordi Sierra i Fabra

A la part pràctica, l’escriptor aprofita la trama de fons dels dos protagonistes, un jove guitarrista intuïtiu i brillant, fill de dos vells roquers i una noia, violinista clàssica que es coneixen al conservatori. Aquesta història li serveix per posar en solfa una de les seves passions de tota la vida: el rock i aquí ho organitza quasi com una enciclopèdia cronològica que, en forma d’explicació, va desgranant els grups significatius de la tradició rockera universal.
De fet, Jordi entraria perfectament en aquesta definició de vell rocker i una part d’aquests 400 llibres tenen relació directa amb el món del rock i les seves estrelles. En aquest sentit apuntar que el top 5 de clàssics del rock que escolliria Jordi Sierra i Fabra són “Like a rolling stone”, de Bob Dylan, una cançó que és la que vol que soni quan es mori, el seu epitafi i la que ha sentit més vegades al llarg de la seva vida; “Imagine”, de John Lennon, que ell considera més que una cançó; “Paperback Writer”, de The Beatles, un record de quan somniava ser escriptor i va veure que el grup tenia una cançó que tot i que no entenia, estava segur que parlava del seu propi futur; “Give me some lovin”, de l’Spencer Davis Group, que va escoltar per primera vegada al llit, en un transistor, va fer un bot i des d’aleshores es va convertir en un referent, o “Baby I’m gonna a leave you”, de Led Zeppelin, el grup que va canviar la història del rock.

Jordi Sierra i Fabra

Ve de guanyar dos premis importants, el Torrevieja, dotat amb 360.000 euros amb “Sombras en el tiempo” i el Barcanova de 20.000 euros amb “L’estrany”.
Una novel•la que és una bona manera d’acostar el jovent al món del rock, aprofitant les noves generacions que no van viure l’esclat de la música popular i també la tirada que l’autor té en un públic lliurat que devora les seves obres amb ganes i devoció.


Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)