Després de la primera desfeta del Barça en anys davant l’etern rival i a les portes d’una altra cita històrica que li ha d’obrir les portes d’una nova final de Champions, un llibre que, passi el que passi, farà les delícies de tots els seguidors del millor equip del món.
Es tracta d’un projecte de l’Editorial Base, comandada per Santi Sobrequés, que recull una col•lecció impagable d’imatges de la història del Barça que arrenquen l’any 1899 i que permeten reconstruir tot l’imaginari culé i fer un recorregut per la glòria.

FC Barcelona. Imatges inoblidables

Els responsables de la selecció d’imatges i dels textos que les acompanyen són la Mercè Morales, doctora en història i autora de diversos llibres de temàtica barcelonista com FC Barcelona. Crónica de un centenario o els tres volums de Conoce su história i el periodista de la secció Barça del diari Sport David Salinas, autor de llibres com Reyes de Europa o El rei de Copas. El Barça en Europa 50 años.
És precisament el David, un autèntic “boig” de les dades qui ens explica què hi podem trobar.

David Salinas

La Mercè i jo hem fet la recerca de les fotos i ens vam repartir els peus de foto en un 50%.
La meva percepció del llibre és que reuneix moltes de les fotos històriques del Barça, com el gol de Cruyff a Reina contra l’Atlético de Madrid, el penal que para l’Urruti a Valladolid i que va motivar la famosa frase de Joaquim Maria Puyal (Urruti t’estimo), el gol de Koeman a la final de Wembley per guanyar la primera Copa d’Europa… I, com no podia ser d’una altra manera, un bon gruix del llibre està dedicat al Barça de Guardiola, és a dir, Messi i companyia. El Santi volia més o menys un 40% del llibre amb imatges recents, la dels darrers títols, imatges que tots els barcelonistes tenen encara als ulls. Crec que és un bon resum fotogràfic i un molt bon record per la gent del Barça. Ha estat més complicat trobar les fotos que escriure els peus…


Gràcies David


Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)