He tingut ocasió d’entrar al cor d’un indret singular i força insòlit que s’ha convertit en un oasi de calma enmig d’una zona vital i en constant moviment.
Tornar a casa és sempre una alegria i potser per això em va encantar la invitació a participar en un tast de vins dels que organitza de manera regular el celler La Boella.

Finca La Boella

Tot i no ser en absolut un expert mereixedor d’aquest honor, el cert és que la curiositat davant d’aquesta oportunitat va resultar un motor força engrescador.
Però abans d’entrar en matèria m’agradaria que aquest tast i aquesta entrada al blog fossin també un homenatge sincer, viu i merescut al bon amic Antoni Salas, ànima de bona part d’aquestes operacions de difusió del celler La Boella i que va traspassar fa ben pocs dies de manera sobtada. L’Antoni era una entusiasta del vi, una persona afable, cordial, sàvia i amb una gran capacitat de treball que es concretava en aquesta manera tranquil•la i segura de fer les coses, dotant-les de rigor, seriositat i harmonia. Tots els qui el coneixíem hem perdut un gran amic, una excel•lent persona i un dels grans defensors i impulsors de la hostaleria de qualitat al Camp de Tarragona.


Antoni Salas


Doncs bé, ell era la persona que tenia cura d’aquestes, diguem-ne, relacions exteriors del Celler La Boella, un interessant projecte que forma part d’un complex molt més ampli i que amb el mateix nom, La Boella, és un dels projectes més engrescadors de l’empresari reusenc Jordi Miarnau.

Jordi Miarnau

La Boella és una finca situada entre Reus i Tarragona, a la vora de La Canonja i, de fet les primeres referències daten de l’època dels romans, amb troballes com àmfores i restes que ja identifiquen la zona amb el conreu de la vinya i l’olivera. Molts anys més tard, aquesta activitat agrícola també va rebre premis i reconeixements a L’Exposició Universal de Viena del 1873 i a la de Barcelona del 1888.

Oli La Boella

A la finca, a més d’un restaurant, un hotel, un centre de convencions, una botiga i un moli d’oli, hi ha també un celler que es nodreix de les prop de les prop de cinc hectàrees de vinya Cabernet Sauvignon, Merlot i Monestrell que hi ha a la finca.
Terres argiloses i una verema feta a mà, permeten obtenir uns 7500 quilos de raïm per hectàrea.

El Celler

La bodega, que aprofita al màxim els desnivells naturals del terreny, té tres plantes on hi ha l’àrea de vinficació i criança en bótes, la zona de recepció del raïm, el laboratori, les oficines, els magatzems, la botiga i una magnífica sala de tast. Es va inaugurar l’any 2007 i ara és responsabilitat de l’enòloga Míriam Chivite.
Després de la verema, el raïm pateix un procés de fred durant 24 hores (4 graus). Després s’hi eliminen les restes i el grans de baixa qualitat i es premsa lleugerament per passar més tard als dipòsits de fermentació d’acer inoxidable, amb camises de refrigeració i sistema d’inertització amb nitrogen.

Vi de Guarda

El Celler La Boella té ara mateix tres vins, el Vi d’Anyada, el Vi de Guarda i el Vi de Guarda Selecció. I el que fan l’equip dirigit per la Míriam i l’Oriol Cortés, es organitzar periòdicament petits tasts restringits per tal d’anar valorant i observant l’evolució dels vins de la casa.
Un tast a cegues amb vuit referències, dues que no eren de la Boella i la resta les diferents varietats del celler. El resultat, una magnífica aproximació a uns grans vins que sota la D.O Tarragona.

La botiga

Són vins fets amb el cupatge de la finca, de color vermell violaci de gran bellesa i intensitat que són poderosos i amb textures de vellut quan s’assaboreixen. Una petita producció de grans vins que val la pena anar descobrint mentre es segueix aquesta evolució que els creadors preveuen en 5 anys després d’11 mesos de criança en bótes de roure francès.
El restaurant gastronòmic Espai Fortuny, situat al mig de la finca, a l’antic molí de la casa pairal, és tot un luxe. A banda de la decoració, que combina de manera molt encertada l’aspecte tradicional de la masia amb els tocs justos i gens estridents de modernitat té una cosa que es troba a faltar força a mida que passa el temps: l’espai. S’ha sacrificat negoci en benefici de la comoditat i l’ambient relaxat. Diferents menús, carta i la petita joia de la corona, els olis extra verges d’arbequina provinents de la mateixa explotació.


Els tastt dels vins la Boella a la sala de tast del celler

Un petit hotel i un centre de convencions que acull celebracions i convencions acaben d’arrodonir aquest curiós oasi enmig del Camp de Tarragona, un indret que val la pena descobrir en qualsevol de les seves vessants.

Els vins de La Boella

I esmentar a banda els vins, ja que la cita que us comentava al principi era precisament per a fer un d’aquests tasts periòdics. Sense ser en absolut un expert, vaig poder compartir una experiència singular i conèixer un vins que mereixen ser tinguts en compte. Una molt bona feina que va a més i que augura un futur brillant.

La MasiaCompartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)