Booket acaba de publicar El experimento, la novel•la inèdita de Sebastian Fitzek, tot un mestre dels ambients de terror psicològic. Una història que es belluga al voltant d’un únic epicentre, l’horror, un únic escenari, una clínica de repós de luxe aïllada per la neu i dues èpoques, el passat, el moment en que es va produir el drama i el present, amb un experiment que intenta aportar la llum al voltant d’un misteriós i inquietant expedient mèdic.
Parlem d’un horror molt més angoixant que els montres i les bèsties d’altres dimensions, un terror íntim, quasi quotidià que, malgrat l’abominació que representa, ens pot resultar molt més proper. La por que s’instala al cervell de manera lenta i suntil, una progressió que avança sense obstacles, sense resistències. Les trames furguen també en les relacions i els processos psicològics dels personatges, arrodonint un cercle on teoria i pràctica acaben formant un únic camí cap el desastre i la devastació emocional. I el resultat final queda clar, la millor màquina de generar terror absolut és la pròpia ment humana.
I tenim la sort de poder comptar amb les paraules del mateix Sebastian Fitzek que es converteix així en col•laborador del blog i ens explica que hi ha al darrere de la seva novel•la.


Sebastian Fitzek - El experimento

Abans de parlar del meu llibre, m’agradaria explicar-vos que la majoria d’autors només desitgen tenir èxit als EEUU, però en canvi per a mi aquest somni s’ha fet realitat amb la publicació de El Experimento a Espanya. Fa temps que detecto un moviment molt inspirador en aquest gènere aquí, una sensibilitat que està exportant el gènere del psico thriller a tot el món. Un exemple n’és la pel•lícula de Juan Antonio Bayona, El Orfanato. Precisament per això és un gran honor per mi tenir la possibilitat de publicar la meva obra aquí i espero aconseguir molts lectors (la meva adreça de correu personal està dins el llibre i tinc contacte diari amb els meus lectors).
I el que tothom es deu preguntar és d’on surt la inspiració per a aquesta mena d’històries... Doncs pot semblar estrany però m’inspiro bàsicament a través de la meva rutina. De fet crec que tinc un punt de vista molt particular sobre les coses que passen en el nostre dia a dia.
La idea de El Experimento em va venir a la ment mentre visitava el meu germà al psiquiàtric. Tranquils! Ell està bé; és neuroradiòleg i treballa com a psiquiatra a l’hospital. Mentre estava ella vaig veure una emergència en directe i vaig pensar: “I si no fos un cas d’emergència? I si aquesta persona tingués una raó especial per ingressar en aquest centre expressament perquè és un autor que té tot el seu target en aquell lloc?“


Sebastian Fitzek

En el fons escric thrillers de terror psicològic perquè estic molt interessat en el funcionament de la ment humana. En realitat comparo molt sovint la nostra ment amb la profunditat del mar, perquè en tots dos casos tots tenim una idea difusa del que hi ha realment. És un lloc fosc i inexplorat que probablement sigui perillós. D’altra banda, també he de dir que escriure és una teràpia per mi. Escric les meves pors per alliberar la meva ànima.
El Experimento tracta la qüestió de si és possible que ens controlin la ment només llegint un llibre. Cada lector forma part de l’experiment des de la primera pàgina que llegeix! Això fa que el llibre sigui diferent d’altres thrillers. No és només una lectura. El lector es un subjecte actiu. Però no us preocupeu, no patireu cap mal. Bé, això espero...


Gràcies Sebastian.