Entre les novetats que publica Edebé de cara a la campanya de Nadal hi trobem L’home bala que no aixecava un pam de terra, una història escrita per Núria Homs amb les sempre fascinants il·lustraccions de Mercè Canals que manté l’esperit encetat per la seva anterior proposta, El domador poruc.
És una magnífica història que entreté amb originalitat i que, a més, serveix per transmetre valors i emocions. Molt recomanable.

Núria Homs

I això que segueix, són precisament les consideracions de la Núria al voltalt del seu llibre:

L’home bala sorgeix com una mena de segona part d’El domador poruc. I dic “mena” perquè en realitat són històries independents, que es llegeixen sense necessitat de conèixer l’una o l’altra, tot i que els personatges són els mateixos.

Amb l’home bala tenia ganes de parlar dels somnis, concretament de les dificultats que podem trobar per aconseguir-los, i de com fer-los realitat, encara que sigui d’una forma diferent de com l’havíem imaginat primer... una forma que, al final, resulta feta a mida.

L’home bala que no aixecava un pam de terra

I paral•lelament al viatge del personatge (el viatge per trobar el seu camí, el viatge a través del cel, cap a la lluna), em venia de gust fer un viatge pel text. Per això hi vaig incloure notes al peu, les quals no són imprescindibles per seguir la història, però ofereixen tocs d’humor i de tendresa.


Gràcies Núria.


Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)