L’editor de Cossetània Edicions, el vallenc Jordi Ferré Blasco, és des d’ahir el nou president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.
Ferré ja n’era vicepresident i ara assumeix la direcció de l’òrgan després de la dimissió del que ho era fins ara, el també editor Ernest Folch, nomenat director d’Edicions B.

Jordi Ferré

Ferré té davant seu un repte important, amb temes com la crisi, els salt a l’univers digital, el mercat català, les conseqüències de la fallida d’Arc de Berà, la cohesió d’un sector que sovint no va gaire a una, la sempre inquietant Setmana del Llibre en català i, sobretot, la consolidació de la lectura en català en tots els àmbits.
A favor seu té dues coses molt importants i valuoses. D’una banda el seu entusiasme i la seva habilitat, demostrada en la consolidació del seu negoci, Cossetània Edicions, fundada l’any 1996 i que des de Valls ha obert un forat important en el mercat de llibres en català i de l’altra, aquesta visió perifèrica i gens centralista que té del mercat editorial.

Logo d l'Associació d'Editors en Llengua catalana

Preocupat pels temes que afecten al sector i bon consumidor i usuari de noves tecnologies, no tinc cap dubte que serà un magnífic president i que serà capaç de fer trempar els seus col•legues i de recuperar aquesta il•lusió que li fa falta a l’edició en català.

Felicitats, Jordi. I molta, molta sort!


Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)