El Sebastià Bennassar és periodista i escriptor. Fa temps que ha canviat les Illes per Lisboa i des d’allí va fent els seus llibres, els seus articles si la seva guerra i, a més, a través de Catalunya Presenta es dedica a promoure la cultura catalana a Portugal juntament amb la traductora Anna Cortils, de qui, fa poc hem pogut llegir Un gos com nosaltres, de Manuel Alegre, publicat per Témenos Edicions.


Catalunha em Pó, una de les activitats de l'associació

El Tià és un apassionat de la novel•la negra i el seu últim llibre, molt recomanable, és Mateu al president, publicat per Cossetània.
Matar al president del Barça en una època gloriosa com aquesta que viuen els culers podria ser un bon al•licient, com a mínim de propaganda i potser per això i, és clar, per la qualitat de l’autor, la combinació funciona.
Com sempre l’hi he demanat al Tià que ens faci cinc cèntims de la seva història i aquest és el resultat.


Sebastià Bennassar

MATEU EL PRESIDENT (llegir en imperatiu)

El mes de desembre de 2007 una gernació es va concentrar als carrers de Barcelona per reclamar el dret a decidir en matèria d’infraestructures. El país estava emprenyadíssim pel caos de Renfe, entre altres coses, i ho demostrà omplint els carrers de la ciutat. Al capdavant de la manifestació hi havia el president del Barça, Joan Laporta i allà va ser on se’m va ocórrer –tres hores i mitja de manifestació donen per a molt- la creació d’un complot per matar un president del Barça per les seves idees independentistes. Aquell va ser el bessó de Mateu el president, la meva darrera novel•la de gènere negre, publicada per Cossetània.


Sebastià Bennassar - Mateu el president

En ella hi torna a aparèixer Jaume Fuster, reconvertit en inspector dels mossos d’esquadra de Barcelona, que haurà d’investigar un seguit d’assassinats i intentar desbaratar els plans de les set majors fortunes de Catalunya per mantenir l’estatus quo actual al país. No podem desvetllar si ho aconsegueix o no, però sí que podem desvetllar que Jaume Fuster té tres mossos més a les seves ordres, una filla que també ha estat reclutada i que li agrada llegir El soroll i la fúria de Faulkner.
També podem dir que hi ha dolents com el Manuel Escudé, retirat a una caseta de la Vall de Boí, meuques singulars reconvertides en madames de bordells a Gràcia, periodistes que fan bé la seva feina i noies que llegeixen a Dino Buzzatti per intentar trobar sentit a la seva vida, nazis que no ho semblen, la universitat Pompeu Fabra i Barcelona. Tot això és a dins de Mateu el president.
Amb la novel•la hem fet una gira de presentacions i xerrades a tot arreu dels països catalans: Palma de Mallorca, Lloseta, Sabadell, Tarragona, Barcelona, la Vall de Boí, Lleida, València i Olot que per ventura serviran d’inspiració per a alguna altra aventura de Jaume Fuster, però això només ho dirà el temps!Gràcies Tià.


Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)