L’escriptor Toni Cotet acaba de guanyar el premi de novel•la juvenil Ciutat de Badalona amb Bressol del basquetbol.
Com és habitual, dos interrogants, els seus motius per escriure i cinc cèntims d’aquest nou llibre que publicarà l’editorial La Galera a finals d’enguany.
Aques és el resultat:


Toni Cotet


Benvolgut Jordi,

Em preguntes per què escric?

La resposta és una afirmació contundent: escric perquè és una necessitat que em neix de dins i que és del tot incontrolable. Necessito extreure totes les històries que em bullen al cap i que em proporcionen un plaer immens quan veig com neixen, com creixen i com, finalment, esdevenen un relat curt o una novel.la. Tal vegada és una mena d’addicció que mai és del tot satisfeta per la manca de temps per poder crear.
Als matins i tardes m’estic al col.legi Salesians Badalona procurant d’educar, ensenyar i contagiar l’amor cap a la Llengua i la Literatura del nostre país a adolescents i joves de 12 a 16 anys. Després, poder trobar moments de calma en una casa on hi tinc tres joies (l’Arnau, la Sara i l’Oriol) de 9 anys, 5 anys i 16 mesos, que m’absorbeixen tot el temps del món per haver de fer de pare, és molt complicat. Per això escric a batzegades, els pocs moments que es doni la cojuntura de poder-los tenir entretinguts sense que hagin de reclamar el seu pare. I, sobretot, a la nit, quan la calma finalment regna a casa meva i li haig de robar hores a la meva dona i a la son per poder dedicar-me a escriure.
Tot i això, per ara, he tingut la sort d’haver pogut publicar tres novel.les juvenils, en tres anys i en tres editorials diferents: I després de l’ESO, què? Ed Edebé 2006, La Pujada. Ed Baula 2007 i Expropiació indeguda. Ed Barcanova 2008. I, sobretot, la gran alegria d’haver guanyat el Premi de Novel.la juvenil Ciutat de Badalona d’enguany. Amb la novel.la Bressol del Basquetbol.de la qual te’n faig cinc cèntims:Toni Cotet


L’Oriol Ros és un noi de 16 anys que juga a les categories inferiors del club de la seva ciutat: La Penya. A causa de la greu lesió del base titular, l’entrenador decideix de fer-lo debutar amb el primer equip.
El jove protagonista començarà a aprendre què significa ser un jugador professional i tindrà la sort de poder gaudir dels consells d’en Marc Serra, el jugador més veterà de la plantilla i tota una institució al club de Badalona, amb qui encetarà una autèntica amistat. També retrobarà una amiga de la seva infantesa: la Cris, amb qui intentarà esbrinar un misteri que plana al damunt de la gent que viu al barri del Gorg Mar (d’on és ella) i que els afecta molt negativament.
Una novel.la amb diversitat de trames que giraran al voltant d’aquest misteri i del món del bàsquet i que aniran confluint i esquitxant a molts protagonistes.
L’obra la publicarà l’editorial La Galera a la tardor de 2009.
Gràcies Toni