Arrebato Libros ha publicat “El grito en el cielo”, del periodista i locutor de l’espai Carne Cruda, Javier Gallego.
Fidel al seu tarannà, Gallego ha construït un llibre aspre, directe, ple de fúria, d’energia, de solidesa crítica i escrit en un estil directe que fuig de les floritures, del barroquisme i dels ornaments innecessaris. En aquest sentit, els versos es converteixen en denuncia, en un crit, en un clam a subvertir l’ordre i establir nous paràmetres.
Però tampoc no renuncia a l’amor, a la passió, al neguit i, és clar, al sexe, presentant les relacions personals íntimes i directes amb aquesta mateixa intensitat, sense deixar-se res pel camí, burxant i exposant les realitats vives i no sempre còmodes.

El grito en el cielo – Javier Gallego

Gallego arrenca de la filosofia beat d’Allan Ginsberg i reconeix la inspiració de Raúl Zurita, el poeta xilè que ha retratat i denunciat sense embuts la dictadura de Pinochet i que és capaç d’explicar amb bellesa formal, qüestions i fet absolutament horribles i denigrants. De fet, segons explica Gallego, Zurita va llegir el manuscrit de “El grito en el cielo” i es va emocionar.
En aquest sentit, Gallego planteja la poesia com un element físic que pot oferir precisió i contundència a l’hora de superar altres formes d’expressió com la crònica periodística. La necessitat que exigeix la poesia a l’hora de trobar la paraula exacta i el ritme més adient, la converteix, al seu parer, en una meravellosa eina que permet mostrar i interrogar sobre la realitat i fer-ho sense vels ni màscares.