El Cep i la Nansa, l’editorial de Vilanova i la Geltrú creada per Francesc Mestres segueix mantenint una sòlida i interessant aposta vers la literatura infantil amb llibres intensos i ben fets que combinen el treball d’autors i d’il•lustradors.
Aquest podria ser el cas de “Potetes de sucre”, un recull de poemes de Rosmarí Torrens Guerrini acompanyats de les càlides il•lustracions de Marta Barbal Rubio.

"Potetes de sucre" de Rosmarí Torrens i Marta Barbal

Rosmarí Torrens és Doctora en Lingüística general, professora de la Universitat de Barcelona i una gran amant de les arts escèniques. L’any 2012 va publicar a la prestigiosa editorial El Bardo el llibre de poesia Cuando el arco està tensado, ha format part d’algunes antologies i és una de les integrants del col•lectiu de poetes El Laberinto de Ariadna.

Rosmarí Torrens

El llibre és un recull de poemes petits i delicats que persegueixen l’objectiu d’introduir la poesia en les lectures agradables dels més petits de la casa. Temes profunds que treballen conceptes com la por, la solidaritat, el respecte, l’amistat, però que no defugen qüestions més lúdiques, més intranscendents però no menys importants com els jocs, els animals juganers, les emocions a flor de pell, les confrontacions entre la balena i la gallina i les potes dels gats quan amassen llocs i pells transmetent afecte i amor.

Dona i gat, una de les il·lustracions de Marta Barbal

Torrens es diverteix amb les paraules, amb les idees, amb la forma lúdica de presentar-les i aconsegueix un llibre engrescador, divertit i que fa pensar i això són bones qualitats si volem que els menuts s’engresquin en lectures divertides que permeten ser compartides sense embuts ni limitacions.
D’altra banda, un dels grans encerts del llibre són les seves il•lustracions, obra de Marta Barbal Rubio. Ella ha estudiat Belles Arts, treballa com a càmera i muntadora d’imatges a TV3, li agrada combinar i alternar les aquarel•les i l’ordinador. Ha treballat per diferents campanyes de publicitat i editorials realitzant animacions multimèdia i ha creat dus empreses, una de contes personalitzats, Cruspim contes i una d’animacions multimèdia, Animatticus.com.

Marta Barbal (Foto: El Laberinto de Ariadna)

Els seus dibuixos tenen la calidesa, la proximitat i l’encant que dona l’aquarel•la i els jocs creatius de l’aigua i el color. S’han posat al servei de l’univers particular de Torrens i es mostren càlids, divertits, carregats de vida i de capacitat per transmetre emocions i moviment. Qui sap, potser per la seva formació com a animadora multimèdia és capaç de concentrar en un dibuix tota la capacitat d’acció d’una història. Les il•lustracions de la Marta són dinàmiques, rialleres, amb capacitat per arribar al cor i quedar-s’hi a viure, arraulides i molsoses, provocant somriures de petita felicitat que, no ens enganyem, és la bona.

Cèlia, una de les il·lustracions de Marta Barbal

El conjunt es tanca amb un codi QR o un enllaç web on descobrir els poemes recitats per l’autora, musicats i interpretats per Estel Villaronga Cases.