El Blog de Jordi Cervera

Arxius

Estàs veient: 03 març 2017

03/03/2017: Patricia Cornellana

Categoria: General
Escrit per: Jordi Cervera
Una nova aproximació al gran gremi dels il•lustradors. En aquesta ocasió és Patricia Cornellana, una creadora nascuda l’any 1977 a Cerdanyola del Vallès. Segons explica, cansada d’anar sempre a Barcelona, va decidir anar-hi a viure, però es va oblidar la feina a Cerdanyola. Ara fa el camí al revés.
Com acostuma a passar la seva tendència a dibuixar li ve des de petita. Li agradaven els detalls, les petites coses, allò de fer encara més bonics els dibuixos. A partir d’aquí no ha parat d’estudiar i d’aprendre. Se sent còmoda treballant el collage, l’aquarel•la, els acrílics i el llapis.
Les seves il•lustracions són càlides, directes, plenes de matisos i tenen un punt de melangia divertida que fa que ràpidament et transmetin una sensació plena de complicitat, de proximitat. L’estil és sovint trencador, diferent, personal i força innovador, jugant amb el collage i les imatges per anar aprofundint en noves propostes gràfiques i estètiques.
Un dels seus projectes més recents és el llibre “El bicho”, una història que ha fet en col•laboració amb la narradora Anna Marcet que ha editat l’editorial Pròxima. Les dues es van conèixer en un curs de narració oral i allí va començar a germinar la llavor d’aquesta idea que, després de dos anys de treball, s’ha materialitzat en un llibre físic i també en un blog que explica i documenta amb tot detall tota la història.
Sigui com sigui, si us interessa la seva feina, hi ha moltes més coses i podeu trobar tots els detalls a la pàgina web de Patricia Cornellana, un univers carregat de futur i amb molts matisos per anar descobrint amb ganes i interès.

Patricia Cornellana. Il·lustració de "El Bicho"

Patricia Cornellana. Il·lustració del conte "Zzzzz"

Patricia Cornellana.

Gràcies, Patricia.
Categoria: Llibres singulars
Escrit per: Jordi Cervera
Seix Barral acaba de publicar una nova edició de “Tres tigres tristes”, de l’escriptor cubà Guillermo Cabrera Infante 50 anys després de la seva primera edició. A banda de ser un bon recordatori i magnífic homenatge a una de les obres cabdals de la narrativa iberoamericana és també una bona oportunitat de, en certa manera, recuperar el temps perdut i de situar la novel•la en la seva autèntica dimensió.

"Tres tigres tristes" - Guillermo Cabrera Infante

Per tal d’aconseguir-ho, aquesta edició s’acompanya de “Lo que este libro debe al censor”, un text de Cabrera Infante, inèdit a l’Estat espanyol que es va publicar a Veneçuela l’any 1990 com a pròleg de la primera edició íntegra del llibre i que situa perfectament les peripècies del llibre i també l’expedient original de la censura que va provocar tot un perible de vicissituds des que va guanyar el Biblioteca Breve de l’any 1964 (amb el títol de “Vista del amanecer en el Trópico”) fins que es va publicar l’any 1967 després que l’autor, diplomàtic cubà, fos declarat contrari a la revolució per aquest text.

Guillermo Cabrera Infante (Foto: DANIEL MORDZINSKI)

“Tres trigres tristes” és una de les novel•les incloses entre les més fonamentals de les lletres iberoamericanes. Escrita en el moment àlgid del Boom. Escrita en “cubà”, tal i com va afirmar l’autor quan es va publicar, recrea l’ambient nocturn de L’Havana, utilitzant un registre fortament oral, molt ric i arrelat a la gent i a la vida. No és un llibre fàcil però és ric, exuberant, viu i sorprenent que val la pena llegir i aquesta edició de Seix Barral pot ser una gran manera de fer-ho.

Enllaços patrocinats