L’editorial Joventut segueix publicant un gran volum de llibres dedicats als sectors infantil i juvenil de l’univers lector. Avui m’agradaria destacar-ne un que porta la signatura d’una creadora molt imaginativa de casa nostra i que ja ens ha regalat amb anterioritat un bon nombre d’obres plenes d’imaginació, de creativitat, de color i de sorpresa.

L'Abecedari amagat d'Imapla

Es “Abecedari amagat”, una obra d’Imapla. Sota aquesta signatura hi trobem una dissenyadora barcelonina, Imma Pla, que va estudiar disseny gràfic a l’escola Elisava. A partir d’allí l’eix central de les seves aspiracions va ser treballar amb imatges que expliquessin alguna cosa. De mica en mica també va aprendre a compaginar diverses disciplines que li permetien aconseguir els seus objectius. L’any 1993 va rebre el prestigiós premi Apel·les Mestres, la qual cosa la va esperonar amb més força a dedicar-se a la il·lustració. Després Imma Pla és va transformar en Imapla, una creadora de textos, d’imatges i, sobretot, d’idees que uneixen creativitat, il·lustració i disseny gràfic. L’any 2007 va guanyar el Premi Internacional d’Il·lustració de la Fundació SM.

Imma Pla (Imapla)

“Abecedari amagat” segueix la línia gràfica i imaginativa de l’autora i presenta un abecedari on cada lletra és el refugi d’una idea, d’un personatge, d’un moment. Les lletres agafen una dimensió diferent i obren petits o grans universos en la ment de la persona que els contempla, tingui l’edat que tingui.