Mentre les grans editorials reformulen el negoci i van deixant de banda àrees que no consideren rendibles en el marc de les macroxifres que mouen, hi ha segells petits i mitjans que lluiten cada dia per anar ocupant amb professionalitat i rigor aquestes opcions, fonamentals de cara a la cultura i al futur del país i que en estructures productives més dimensionades com les seves, poden arribar a ser una bona opció de negoci.
Us vull parlar avui d’un segell petit i voluntariós amb seu al Maresme, concretament a Argentona. És La Comarcal Edicions, disposada a encarar el segle XXI amb força i noves idees. Una dècada i mitja de feina, van néixer l’any 1996 com el braç cultural de La Impremta d’Argentona, i que ara agafa noves rutes i renovada embranzida, entrant en l’univers 2.0 de les noves tecnologies de la comunicació.

La Comarcal Edicions - Logo

Per assolir aquesta tasca amb eficàcia compten amb dos elements importants, dues persones que coneixen a al perfecció el món editorial des de tots els àmbits. Al seu bagatge hi trobem papers com el de bons escriptors, el de lectors voraços, el de llibreters professionals o el d’incansables dinamitzadors culturals. Són l’Albert Calls i la Sílvia Tarragó, dos pilars sòlids que han de fer que aquesta nova etapa de La Comarcal, estigui carregada d’èxits i de repercussió social.
Els hi he demanat que ens facin cinc cèntims dels ets i uts del nou projecte i això és el que ens explica la Sílvia.


Sílvia Tarragó

LA COMARCAL EDICIONS ENTRA A L’ENTORN 2.0
Estem en uns nous temps que demanen nous reptes. Qui no tingui clara aquesta realitat té un futur difícil al seu capdavant. I així ho hem entès des La Comarcal Edicions, empresa que porta 15 anys de trajectòria publicant llibres i realitzant serveis editorials des d’Argentona, al Maresme, però amb un àmbit d’actuació molt més gran que la comarca.
Dins els nostres nous objectius, de cara al 2012 estem impulsant la plataforma digital, cultural i editorial www.lacomarcaledicions.com. Concebim aquest web com un lloc de difusió dels llibres que editem i de l’obra dels nostres autors, però també de comunicació amb els mitjans i amb la societat, de participació –impulsarem concursos i propostes– i alhora de rampa de sortida de noves formes d’edició que ens permetin tirar endavant títols que entrin dins les nostres directrius editorials.
És en aquest sentit que durant l’any que ve posarem en marxa un espai de venda per subscripció electrònica i de formes de suport a través del micromecenatge, que permetran impulsar la publicació d’obres des de nous formats d’adquisició del producte i que aquest arribi al client d’una manera més sectorial i ràpida.

La Comarcal Edicions

Una de les estratègies que desenvoluparem, per exemple, és la de què el lector podrà reservar exemplars d’un llibre abans de la seva publicació, i en arribar al mínim d’obres de venda que ens hem marcat, aquesta es farà efectiva. Les persones que les adquireixin, per tant, podran fer la comanda d’avançada a través de la xarxa ¬–accedint al màxim d’informació sobre l’obra i en contacte amb l’autor/a– i rebre el llibre còmodament a casa, per correu.
En aquest cas, els sistemes digitals permeten una agilització de la venda i distribució, que també anirà acompanyada del sistema tradicional, a les llibreries.
Tanmateix, d’altres formats que hem pensat i dels quals anirem informant, permetran des del micromencentage donar suport a llibres concrets i impulsar-ne la seva edició. Els ‘mecenes’, a més, podran decidir a quina obra impulsen –en rebran notícia puntual del procés de publicació– i constaran en el llibre editat.
D’altra banda, actualment estem treballant en la remodelació i reestructuració de la imatge corporativa i de les nostres col•leccions, posant-nos en sintonia amb els temps actuals.
Tot el que fem, és amb clara voluntat de projecció i participació, que obrim des de les xarxes socials. Volem saltar barreres i plantejar un projecte més dinàmic i acord amb els nous temps, alhora que donem una empenta a una editorial que amb la perspectiva de 15 anys vol afrontar nous reptes.


Felicitats i molts èxits en aquesta renovada aventura.