El Blog de Jordi Cervera
Categoria: Llibres singulars
Escrit per: Jordi Cervera
Després de l’èxit aconseguit amb les adaptacions dels clàssics als més joves fetes per tota una experta, Rosa Navarro, i il•lustrades pel gran Francesc Rovira, Edebé ha decidit donar un pas més enllà i començar a treballar en la línia d’acostar aquestes obres imprescindibles de la nostra literatura als més petits.
Don Quixot és el primer personatge que passa per aquest sedàs. Rosa Navarro ha afinat encara més la seva capacitat de síntesi i presenta aquesta versió reduïda de la gran obre de Cervantes destinada a la canalla, presentant-lo com el que en realitat és, una magnífica novel•la d’aventures que es presenta en un llenguatge i en una versió adaptada al públic més petit que, sens dubte, el rebrà com un conte ideal per a la seva edat.

Don Quijote de la Mancha

I, és clar, el complement ideal d’aquest treball literari són les magnífiques il•lustracions d’una altra de les grans artistes de casa nostra. Mercè Arànega és el contrapunt ideal del projecte. El seu traç singular i inconfusible fa que el llibre es converteixi en una peça imprescindible en qualsevol biblioteca ja que la seva bellesa plàstica i la seva qualitat didàctica el fan absolutament necessari en qualsevol col•lecció, hi hagi o no infants a la vora.
I gràcies a la generositat de la Mercè, us podem oferir una magnífica mostra del procés de treball, amb esborranys, apunts i pàgines tancades d’aquesta obra destinada a ser un referent.

Don Quijote de la Mancha. pag 36

Don Quijote de la Mancha. pag 39

Don Quijote de la Mancha. pag 45

Don Quijote de la Mancha. pag 29

Don Quijote de la Mancha. esbossos llapis

Don Quijote de la Mancha. pag 7 llapis

Don Quijote de la Mancha. pag 30 llapis


Gràcies Mercè.


Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)

26/04/2015: Handmade Festival

Categoria: General
Escrit per: Jordi Cervera
El Palau 2 de la Fira de Barcelona i la plaça de l’Univers de Montjuïc han acollit aquest cap de setmana una nova edició del Handmade Festival, una iniciativa dirigida per Josep Antoni Llopart de Fira de Barcelona i Anna Ventura d’Evident Evens destinada a presentar totes les novetats nacionals i internacionals en matèria de Do it Yourself.
250 expositors, marques, creadors, projectes, tallers, xerrades, classes magistrals i petites exposicions serveixen per prendre el pols a una moda que va en creixement constant i que aglutina infinitat de propostes d’oci.

Taller de cal·ligrafia japonesa

Pel que fa a la matèria bàsica i fonamental d’aquest espai, el programa del festival conté moltes referències als llibres, a la cuina i a la música. D’entrada caldria esmentar la presència del popular Rafel Vives, un comunicador amb una gran capacitat d’empatitzar que, gràcies al programa de TV3 “Ja t’ho faràs”, ha aconseguit fer forat a l’hora d’implantar la idea del reciclatge per aconseguir allargar la vida dels objectes i que, curiosament i gràcies al seu tarannà personal, ha captivat adults disposats a seguir els seus consells i també molta canalla que , d’aquesta manera , s’acosten a la possibilitat de recuperar, tunejar o alterar objectes i acostar-se al reciclatge creatiu, un material televisiu que també es pot trobar al llibre “Ja t’ho faràs” de Cossetània Edicions.

Ja t'ho faràs - TV3

Cossetània, un dels segells editorials més actius en matèria d’editar continguts provinents de programes televisius, també va protagonitzar dos dels tallers estel•lars del Festival en matèria gastronòmica.
El primer amb Remei Ribas, la famosa àvia Remei, una mataronina que s’ha convertit en tot un referent en matèria de cuina gràcies a les seves aparicions en mitjans de comunicació i a la publicació l’any 2001 de “La cuina de l’Àvia Remei”, els primer d’un seguit de llibres que han aconseguit importants xifres de vendes i han contribuït a augmentar la seva gran popularitat.
I una novetat d’aquest Sant Jordi també present al Festival, “La cuina de Divendres”, de Pep Nogué. El Pep és un savi que coneix el territori i les seves particularitats. Ara, a la saviesa acumulada després d’anys d’exercir la professió, hi ha de sumar el bagatge que representa rodar per tot Catalunya setmana rere setmana formant part de l’equip del programa Divendres.
El conjunt és un grapat de receptes i de consells que ens permeten afrontar la cuina amb molta més seguretat. De fet a l’espai de cuina del Festival va oferir una bona col•lecció de preparacions que es poden fer sense foc, utilitzant productes de qualitat i de casa i que aconsegueixen uns resultats magnífics. Algunes mostres: albergínia escalivada, amanida amb una barreja de cafè exprés i oli d’oliva verge i acabat amb iogurt de cabra cremós; un fuet tallat a talls gruixuts amb un polsim de sucre al damunt que es crema amb un bufador i s’acaba amb una mica de chutney de pera o un tros de recuit de drap amb figues confitades i un raig de reducció de vi.
Pep Nogué és un savi de la cuina, un bon coneixedor dels productes del país i ho demostra sempre amb habilitat i un somriure, dues qualitats que el converteixen en un gran comunicador capaç de transmetre coneixements i ganes de descobrir, elements imprescindibles a l’hora d’acostar-se a la cuina, ja sigui amb voluntat de tastar o d’experimentar.


Pep Nogué

I per últim dos bons amics d’aquest blog. Lali Rondalla i Quico Tretze que es van estrenar en concert amb un nou format, el trio, acompanyats d’un magnífic bateria, Oriol Planells, que aporta al conjunt una sonoritat rockabilly francament intensa i brillant. A la Lali la podeu descobrir en discos de cançons i de contes i comprovar que és capaç de transmetre màgia i diversió, però si teniu l’oportunitat de veure en directe aquest trio fantàstic no la desaprofiteu. Són cançons dirigides als més petits però en cap moment abandonen un so professional, roquer, potent i gens carrincló, demostrant que la canalla pot ser petita però que en cap moment s’ha de menystenir la seva capacitat per interactuar i per descobrir nous mons o fins i tot versions dels Beatles com la clàssica “Get back”.


Concert de Lali Rondalla

I a banda de llibres i música, el Handmade festival també oferia una infinita gama de propostes d’oci, de manualitats de tota mena i un ventall magnífic per anar descobrint les nostres capacitats més ocultes i amb la gran presència de públic de tota mena, obre les portes a anar preparant una nova edició.


Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Jordi Cervera
Escrit per: Jordi Cervera
A l'apartat de novel·la negra del Suplement especial de Sant Jordi de La Vanguardia, dues molt bones referència a "La música dels camaleons"

La Vanguardia . Sant Jordi 2015


La Vanguardia . Sant Jordi 2015

Gràcies

Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Vídeoblog
Escrit per: Jordi Cervera
Montserrat Porta dirigeix els destins de la Jaimes, una llibreria històrica que ha canviat d’ubicació i que manté una línia clara d’especialització, la cultura i la realitat de França.

Llibreria Jaimes

Més enllà de fets puntuals com la recerca d’exemplars de Charlie Hebdo, la llibreria manté una línia de professionalitat i rigor que representa una mà estesa a tots els qui busquen acostar-se a la realitat i a l’actualitat del país veí.I també els llibres

El vent entre els saguaros – Montserrat Galícia – Pagès
Kokoro – Natsume Soseki – Impedimenta
Culturas del erotisme en España – Maite Zubiaurre – Cátedra


Producció – Jordi Muñoz
Imatge – Rafael Márquez
Escenari – Llibreria Jaimes


Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)

21/04/2015: Les novetats de Reus

Categoria: Jordi Cervera
Escrit per: Jordi Cervera
La biblioteca Xavier Amorós de Reus es va convertir ahir en l'escenari que va acollir la presentació de totes les novetats que signen els autors de Reus o que toquen algun tema relacionat amb la ciutat. Una gran taula parada convidava a un àpat literari de primer ordre. Un dinar o un sopar amb 104 plats per escollir, un elevat nombre de publicacions que dóna idea de l'activitat que hi ha al voltant de Sant Jordi. I formant part d'aquestes matèries nutritives "La música dels camaleons", "A mala mort" i "Lo que pasa cuando no pasa nada".

Sant Jordi 2015 Reus - Foto : Olívia Molet

L'encarregat de fer la presentació, una tasca força complicada, va ser el trobador vallenc Jordi Jubany que se'n va sortir molt i molt bé, combinant títols i autors en diferents romanços agrupats per gènere. Emotiva la presència del mateix Xavier Amorós i de bona part dels autors d'aquest centenar de llibres. I una fotografia de família obra de la gran Olívia Molet.

I un parell de noves aparicions televisives. La primera a Canal Reus Tv després de participar en la jornada "Preludi", prèvia a Sant Jordi presentant "La música dels camaleons"i la segona a BTV, al programa Connexió Barcelona, durant la presentació de les novetats de 66rpm on hi ha "Lo que pasa cuando no pasa nada" (a 1.39' 20")
Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Jordi Cervera
Escrit per: Jordi Cervera
"La música dels camaleons" continua apareixent en publicacions de referència. Avui el portal literari "L'illa dels llibres", un dels punts més actius de la xarxa en matèria de literatura sota la batuta de Jordi Milian, apareix una entrevista al voltant del llibre.

La música dels camaleons - Jordi Cervera

I la periodista de l'agència EFE, Irene Dalmases signa l'article "la novela negra habla catalán a las puertas de Sant Jordi" a les pàgines de La Vanguardia.

Moltes gràcies a tots dos.

Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Jordi Cervera
Escrit per: Jordi Cervera
Un dels mitjans digitals que han donat un nou impuls a la comunicació al Baix Camp és Reus Digital.cat. Dirigit per un bon coneixedor del sector, Maria Arbonès,representa una important renovació del sector informatiu de la zona.

Jordi Cervera. Foto- Joan Marc Salvat

Li haig de donar les gràcies a ell i a l'autor, el periodista Joan Marc Salvat per aquesta entrevista sobre "La música dels camaleons" que es publica avui a la secció "Tendències".

Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Jordi Cervera
Escrit per: Jordi Cervera
El programa Avui per demà de Canal Reus TV, que condueix Sílvia Segalà, va tenir la gentilesa de convidar-me a parlar de la novel·la "La música dels camaleons" en la secció de llibres que porta Marta Magrinyà.
Moltes gràcies
Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Vídeoblog
Escrit per: Jordi Cervera
Clara Pastor, després d’una intensa activitat professional com a editora, decideix encetar un camí propi i crea Elba Editorial, un segell molt personal que comença movent-se al voltant del món de l’art.

Clara Pastor


A poc a poc, el catàleg es va convertint en un catàleg de petites joies, de llibres delicats i subtils que val la pena explorar amb atenció.I també els llibres

Carthage – Joyce Carol Oates – Alfaguara
L’irresistible encant dels encantats – Ramon Monton – Emboscall
Verano de miedo – Carlos Molinero – Minotauro


Producció – Jordi Muñoz
Imatge – Rafael Márquez
Escenari – L’Automàtica


Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)
Categoria: Jordi Cervera
Escrit per: Jordi Cervera
"La música dels camaleons" és llibre recomanat (amb l'etiqueta "Pren nota") a la secció de llibres de l'Fnac del centre comercial Les Arenes de Barcelona.

La música dels camaleons

Moltes gràcies.

Compartir: fresqui delicious digg technorati yahoo meneame latafanera (Què és això?)


| Entrades anteriors

Enllaços patrocinats