aplicació el gran dictatUna de les aplicacions de més èxit que TV3 va posar en circulació l’any passat es renova amb una nova versió compatible per a Android i molt més completa que l’anterior en la versió per a aparells d’Apple. L’actualització d’aquesta aplicació ve acompanyada d’una nova versió del joc d'"El gran dictat" al web.

A "El gran dictat 2.0", l’usuari pot jugar a “La frase desfeta”, la prova en què s’ha d’ordenar amb sentit la frase enginyosa d’un personatge famós. Òscar Dalmau –presentador del programa- proposa cinc frases i, en dos minuts, el participant ha d’arrossegar les paraules per ordenar-les tal com en el seu moment les va pronunciar el seu autor original.

Per a aquesta nova versió es manté la prova d'“El gran dictat”, en la qual el jugador ha d’escriure sense faltes les paraules que l’Òscar li proposa. Són 15 paraules i l’usuari té 15 segons per a cadascuna. Es comença amb un grup de 5 mots senzills i s’avança cap a grups de paraules més complicats.

A més, els usuaris d’iPhone poden competir amb altres usuaris a través de la plataforma de joc d’Apple, Game Center. Tant en iPhone com en iPad i Android es poden compartir els resultats via Twitter i Facebook.

Aquesta aplicació és gratuïta i es pot descarregar per a iPad, iPhone, iPod Touch i telèfons Android –el sistema operatiu de telèfons mòbils de Google- 2.1 i superior.

La primera versió de l’aplicació d'"El gran dictat" per a iPhone es va estrenar al juny del 2010 i fins ara s’ha descarregat 35.000 vegades.

La nova versió del joc per al web també inclou la prova de la frase desfeta i en què els usuaris poden compartir els resultats a les xarxes socials i en un rànquing propi del joc.