Aquest any la Marató es dedica a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Un dels protagonistes per tant és el sistema nerviós central, i el web de la Marató ha estrenat un nou apartat on es pot veure el sistema nerviós central en tres dimensions i en versió realitat augmentada. És a dir, que podràs veure aquesta animació 3D sobre les imatges que gravi la teva webcam. Només et fa falta tenir una camera a l'ordinador i instal·lada l'última versió de l'Adobe Flash Player.

Les instruccions les tens a aquesta pàgina, on també trobaràs aquest vídeo explicatiu. És molt senzill. Només es tracta d'imprimir un dibuix que trobaràs a la mateixa plana i posar-lo davant de la teva webcam. Aleshores una imatge en 3D del sistema nerviós apareixerà a la pantalla del web.

La realitat augmentada és una tendència a l'alça en el món de les noves tecnologies. Es tracta, breument, de disposar de més informació d'un entorn, paisatge o monument determinat a través dels mòbils connectats a internet. Aquí i aquí ho expliquem. I recorda: la Marató t'espera el proper 19 de desembre.