"Ventdelplà", l'emblemàtica sèrie de TV3, es va acomiadar el passat diumenge com a líder d’audiència a la petita pantalla batent la gala d'obertura de "Gran Hermano XII", de Telecinco. Però no només això: també va ser protagonista a internet, amb una presència molt destacada.

Consultem-ne les xifres. El darrer capítol de Ventdelplà va tenir una audiència televisiva mitjana de 642.000 espectadors i una quota del 21,7%. A les 23.34 hi va haver el minut d’or, amb 707.000 espectadors i una quota del 25,7%. A internet, però, la sèrie té una segona vida. A través de les xarxes socials Facebook i Twitter es van convidar tots els fans de la sèrie a veure l'últim capítol i deixar-hi una frase de comiat -què ha estat per a ells “Ventdelplà”.

De moment ja hi ha gairebé un miler de missatges i en continuen entrant. En el cas de Twitter, el hashtag #ventdelpla va ser el tercer més publicat a Catalunya.

També cal parar atenció als visionats de la sèrie per internet, a través del 3alacarta. El 2010 "Ventdelplà" ha tingut 1.800.000 visionats a internet, més del doble que el 2009, que en va tenir 760.000. Sempre ha estat un dels programes preferits pels internautes des que es va estrenar, i es va col·locar, a més, entre els 10 programes més seguits per internet als portals de la CCMA.

Pel que fa a l’últim capítol, el 365, des d'ahir a la nit fins aquest matí, ja registra més de 10.000 visionats. Aquesta xifra ben segur que anirà augmentant al llarg de la setmana.