Escrit per: Serveis Interactius
TV3alacarta s'adapta a HbbTVTelevisió de Catalunya acaba de fer un pas més cap a l’apropament d’internet al televisor amb l’inici de les emissions en proves dels serveis d’HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV).

Aquesta tecnologia, adoptada com a estàndard a nivell europeu, permet combinar les emissions de TDT amb l’oferta sota demanda per internet dels canals de televisió. .

» Text complet

Escrit per: Serveis Interactius
L’espectador podrà debatre cada punt del reportatge “Històries de la SGAE” en el mateix moment de l'emissió, el pròxim diumenge 28 de març.

Després de l’èxit que va tenir el seguiment en línia del reportatge “I tu quin diari llegeixes?”, el programa "30 minuts" vol potenciar la participació en temps real de l’espectador i durant l’emissió del reportatge “Històries de la SGAE” posarà en marxa un debat a través de les xarxes socials Twitter i Facebook que permetrà als espectadors compartir un fòrum d’opinions en paral·lel al programa.

La idea de "30 minuts" és unir internet i televisió en una experiència conjunta que retroalimenti i enriqueixi tots dos mitjans: l’anomenada televisió 2.0. Així, els espectadors podran seguir el reportatge en directe per internet i al mateix temps opinar sobre el que estan veient a través del web de directes de TV3, on s’ha implementat una funció per deixar comentaris via Facebook. .

» Text complet

Escrit per: Serveis Interactius
El servei de vídeo sota demanda de TV3, el 3alacarta, estarà present en els primers aparells Bravia de Sony amb connexió a internet que surten a la venda aquesta setmana. TV3 serà la primera televisió d'Espanya en incorporar la seva oferta a les noves games de la firma japonesa.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) està arribant a acords amb els principals fabricants d’electrònica de consum per portar el 3alacarta al màxim d’aparells possibles de les noves games de televisors que ofereixen ja aquesta opció.

D’aquesta manera, TV3 i el seu servei 3alacarta s’incoporen ja des de bon començament al que és una clara tendència del panorama audiovisual: connectar els televisors a la xarxa per oferir, entre d’altres serveis, vídeos sota demanda que els espectadors podran veure quan vulguin, tantes vegades com vulguin, sense horaris i asseguts al sofà. .

» Text complet

Escrit per: Serveis InteractiusL’emissió del "30 minuts" del passat diumenge, "I tu quin diari llegeixes?", va ser un èxit. I no només pel que fa al seguiment televisat (va reunir 506.000 espectadors), sinó també en el seguiment a la xarxa, fins al punt que el programa es va convertir en exemple i referent de com internet i la televisió es poden unir en una experiència conjunta que retroalimenti i enriqueixi tots dos mitjans: l’anomenada televisió 2.0.

L'Escacc va incitar els internautes a publicar "tweets" (petits missatges de 140 caràcters) amb les seves opinions sobre el reportatge. L'única condició per poder participar i seguir el debat era incloure en el missatge el "hashtag" #30premsa (http://twitter.com/#search?q=%2330premsa). A més, també hi va haver altres comentaris espontanis sense hashtag o bé fent servir el #30minuts. .

» Text complet

Escrit per: Serveis Interactius
El 3alacarta continua ampliant la seva oferta de continguts. Després d’obrir tot l’arxiu i fer-lo d’accés gratuït, ara ha incorporat una pàgina de continguts en alta definició (HD). Ja s’hi poden veure resums i fragments d’“Els Pirineus des de l’aire”, “Km33”, “Els diaris de Pascal” o "El tresor del setè camió", així com els tràilers promocionals de “Serrallonga”. Al llarg del 2009 s'incorporaran progressivament més programes.

L’HD suposa un augment substancial tant de la qualitat de vídeo —fins a sis vegades més de resolució d’imatge— com d’àudio. És, doncs, una nova experiència en el consum de productes audiovisuals. El “3alacarta” permet l’usuari escollir entre els dos sistemes d’alta definició: 720 o 1080. .

» Text complet

Escrit per: Serveis Interactius
La nit del 10 a l'11 de setembre TV3 commemora els seu vint-i-cinquè aniversari. La cadena ha preparat tota una sèrie d’iniciatives culturals per celebrar-ho, repartides per tot Catalunya, i un programa especial que les seguirà durant més de 5 hores. Però, la festa també es pot seguir a la xarxa. El web Tv3.cat permet seguir el programa especial que emet TV3 i, a més, ha preparat un canal per internet de “La Nit 25”, amb continguts exclusius.

El canal internet de “La nit vint-i-cinc” us ofereix tot allò que no veureu al programa de televisió: “making of”, salutacions dels famosos, entrevistes entre bambolines, assajos... Uns espais amb presentadors propis: Jordi Gràcia i Elisabet Carnicé. Felicitats!!!

.

09/04/2008: No hem guanyat l'Emmy

Escrit per: Serveis Interactius
Ahir al vespre vam assistir al gala d'entrega dels premis EMMY interactius (International Interactive Emmy Awards ), a l'hotel Carlton de Canes. Com ja havíem comentat, estàvem nominats a la categoria de Millor Programa Interactiu pel projecte "Guernica: pintura de guerra", un ambiciós documental interactiu que vam treballar amb l'equip del programa "30 minuts". Finalment, no ens vam endur la preuada estatueta, però us podem assegurar de primera mà que el fet d'haver estat nominats ja és tot un reconeixement internacional a la qualitat del projecte.

El premi se l'ha endut una televisió de Finlàndia per un projecte anomenat "Staraoke". I cal dir també que altres projectes de gran envergadura com l'arxiu en línia de la BBC també han quedat finalment sense premi. Sempre és un consol... ;-)
.
Escrit per: Serveis Interactius
"Els diaris de Pascal" és la primera novel·la històrica catalana de la televisió. El fotògraf Pascal Danglà n'és el jove protagonista i serà el vincle entre la realitat i la ficció en aquesta docusèrie. Des de CCRTV Interactiva, hem desenvolupat el projecte multiplataforma que portarà "Els diaris de Pascal" al web, a la TDT, al Media Center i al mòbil.

Des del portal elsdiarisdepascal.cat l'espectador podrà consultar tota la documentació –biografies, entrevistes, cronologia i fotografies- que ha nodrit aquesta sèrie documental sobre la Catalunya dels anys 30. Les memòries de Pascal es podran llegir al web a través d'un blog i, a més, es podran visionar els capítols sencers de la sèrie, i també les entrevistes amb els autèntics protagonistes. Els usuaris també podran dir-hi la seva a través de la secció "Participa", on s'esperen opinions i vivències de tota la gent que vulgui compartir-les. .

» Text complet

Escrit per: Serveis Interactius
Notícia 3/24 a la TDTEls espectadors de tots el canals de Televisió de Catalunya (TV3, 33, K3, 300, 3/24 i TVCi) poden seguir els titulars del 3/24 en format ticker (sobreimpressionats a la pantalla) mentre veuen la programació pròpia del canal.

A la TDT, es pot fer activant els serveis interactius del TV3i. A part de veure els titulars, es pot ampliar la informació per consultar les notícies. Juntament amb els continguts ampliats de les notícies, hi ha un índex de seccions, des d’on es pot accedir a tota la informació. A més, es dóna l’opció a l’espectador de triar si vol visualitzar l’aplicació a la part superior o inferior de la pantalla.

Al servei del teletext, s’hi accedeix a través de la pàgina 111 del TV3TEXT. Una finestra petita a la part inferior de la pantalla mostra els titulars del 3/24 i informa del número de pàgina on hi ha la notícia ampliada. Les notícies també es poden consultar a través de l’índex de la secció de notícies, a la pàgina 101. .

24/01/2008: TV3i

Escrit per: Serveis Interactius
TV3iTV3i és el servei de Televisió de Catalunya que engloba tots els continguts interactius que s'ofereixen a traves dels diferents suports de televisió interactiva:

TDT

L'oferta de continguts és molt amplia i variada. Des dels serveis permanents com són les notícies, la programació, el temps, el trànsit, etc. (que estan en antena 24 hores al dia, 7 dies a la setmana) a serveis sincronitzats amb l’emissió que amplien i complementen informació relacionada amb la programació. Entre d’altres serveis, es poden consultar les receptes dels programes de cuina, les adreces d’interès d’alguns programes d’entreteniment, informació sobre els temes que estan en preparació i formes de participació, estadístiques en les retransmissions esportives o els missatges d’opinió que el públic envia als diferents programes, etc. Durant la franja horària infantil i juvenil també s’emeten diversos jocs interactius.

Windows Media Center

TV3i està present a la plataforma Windows Media Center des del seus inicis, amb notícies les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana. També hi podem trobar les actualitats de Televisió de Catalunya amb informació sobre els programes i les sèries de Televisió de Catalunya. Destaquem el 3alacarta, servei de vídeo a la carta amb una oferta molt variada de vídeos a una qualitat alta (500 Kbps). .
  Pàgina següent