Abusos sexuals: cal que els nens sàpiguen què són i com identificar-los. Aquesta és la millor prevenció, perquè ells són els primers a parar el cop. Avui us compartim un recull de llibres per a parlar del nostre cos, de la nostra intimitat o de secrets que fan mal i que s’han d’explicar.

Recull llibres assetjament sexual

El meu cos és meu
Explica que la Clara només deixa que la toquin quan ella vol.
«Soc la Clara, i tinc quelcom molt especial: el meu cos! És meu i de ningú més. Si no m’agrada que em toquin, dic: Deixa’m. No em toquis. No ho vull.» Dir que no i protegir-se de contactes desagradables no és fàcil. Els nens que se senten segurs de si mateixos tenen més facilitat per dir ben clar el que volen i el que no. Per això és important que tots els nens prenguin consciència dels seus sentiments i del seu cos.

Les cortines d'aire
Ens ensenya que els secrets que ens fan patir sempre s'han d'explicar
“Si un problema tens, demana ajuda corrents”
“Secrets que fan patir sempre s’han de dir”
“Petons no desitjats dir no, ben dit, i s’ha acabat”.
Aquest llibre ens explica que els secrets que ens fan patir sempre s'han d'explicar.

La marta diu no
Un llibre per ajudar les nenes i els nens a posar límits i a dir que no
Quan la mare plega tard de treballar, la Marta, en sortir de la guarderia, sempre va a ca l’avi Francesc, el veí que viu al pis del costat. De fet, a la Marta l’avi Francesc li cau bé, però darrerament s’arramba massa quan toquen el piano i li fa petons mullats. La Marta no sap com explicar-ho a la mare, això. Un dia es posa malalta, i per fi diu a la mare que ja no té ganes d’anar a ca l’avi Francesc. La mare no s’enfada gens, i aleshores la Marta ja no ha de tornar a casa del veí.

Crida ben fort Estela
Coneixem la història d'una nena que a poc a poc aprèn a dir quines coses no li agraden
A l’Estela li agraden moltes coses. Quan es banya, li agrada jugar amb l’aigua i imaginar-se que és un dofí; li encanten les croquetes i la truita de patates de la seva àvia i també li agrada figurar-se que els seus cabells foscos i llarguíssims són un vestit màgic que la protegeixen del món i la fa invencible. Fins fa poc també li agradava jugar amb el seu oncle Anselm, però últimament la porta a l’habitació i li fa coses que a ella no li agraden gens. La Conxita, la seva mestra, li va ensenyar un truc meravellós per quan passi alguna cosa que no li agradi o algú vulgui fer-li mal: “Crida ben fort, Estela!”

Paraules emmetzinades
I per acabar un llibre per els que teniu més de 12 anys
Què va passar amb Bàrbara Molina? Mai no es va trobar el seu cos ni es van aconseguir proves per tal de detenir cap culpable. Una telefonada a un mòbil capgira el destí de moltes persones: el d’un policia a punt de jubilar-se, el d’una mare que ha perdut l’esperança de trobar la fi lla desapareguda, el d’una xica que va trair la seua millor amiga. Paraules emmetzinades és una crònica d’un dia trepi dant, viscut a contrarellotge i protagonitzat per tres persones pròximes a Bàrbara Molina, desapareguda misteriosament i violentament quan tenia quinze anys.

Recorda,
per denunciar els abusos sexuals,
disposem del telèfon 116111