05/12/2016: Jaume I

Categoria: General
Escrit per: Info K
La història de Catalunya és plena de personatges que podrien protagonitzar novel·les d'aventures. Per exemple, un pirata que es passejava per la nostra costa i que tenia a tothom atemorit. O un parell de bandolers bastant atrevits que s'amagaven pels boscos.

Doncs precisament perquè no oblidem a tots aquests personatges, Publicacions de l'Abadia de Montserrat els ha dedicat una col·lecció de llibres. De moment n'hi ha tres, però se'n faran molts més.

Hem triat el que parla d'un rei que tenia fama de valent, en Jaume I.

Jaume I
Text: Marià Veloy
Dibuixos: David Maynar
Editorial: Cossetània Edicions


.
Categoria: General
Escrit per: Info K
A l'InfoK ens encanta descobrir llibres. Aquest es diu "Jo també seré mag!", l'ha escrit l'Enric Lluch i és de l'editorial Barcanova. I què hi trobareu? Doncs, a més d'un munt de trucs de màgia, hi podreu llegir les aventures de l'Arnau i el mag Magalín. Aquí teniu totes les dades per si el voleu anar a buscar a la biblioteca o la llibreria.

Jo també seré mag!
Autor: Enric Lluch
Il·lustracions : Ismael Martínez
Editorial: Barcanova

.

14/11/2016: Adéu a Leonard Cohen

Categoria: General
Escrit per: Info K
El passat dilluns 07 de novembre va morir a Los Angeles en Leonard Cohen, escriptor, poeta, compositor i cantant canadenc.

En Leonard ha agradat tant a tanta gent que moltíssims músics d'arreu del món han cantat les seves cançons.

Mireu aquesta versió d'una de les seves cançons més famoses cantada per un nen dels Estats Units.

https://www.youtube.com/watch?v=aCLI7ewjvBo .
Categoria: General
Escrit per: Info K
Infokaires, us portem una proposta ben xula!

A partir de demà 11 de novembre i fins al diumenge 20 de novembre se celebrarà la 21a Setmana de la Ciència.
Durant aquests deu dies es faran un munt d'activitats a tot Catalunya com jocs, tallers científics, exposicions, xerrades o jornades de portes obertes.

Els temes centrals d'aquesta edició són, d’una banda, els llegums, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional dels Llegums (http://www.fao.org/pulses-2016/es/); la cartografia, amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Mapa (http://mapyear.org/), i la relació global/local amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de l’Entesa Mundial (http://www.global-understanding.info/es/).

Podeu trobar més informació de les activitats al web: http://www.fundaciorecerca.cat/setmanaciencia/frontend/ .

31/10/2016: Castanyada

Categoria: General
Escrit per: Info K
Castanyada per a lletraferits

Us atipeu de castanyes i no sabeu exactament per què? Doncs per agafar un empatx amb coneixement de causa us recomanem aquests tres llibres:

Comencem per "Què celebrem? La castanyada" de l'editorial Cruïlla.També us encantarà "El meu primer llibre de la castanyada" de l'editorial Estrella Polar i, per si no en teniu prou, també podeu trobar xulo "La castanyada" de l'editorial La Galera.

Us expliquen amb tot detall per què ens ha agafat tan fort amb aquest fruit de tardor.

Llibres Castanyada .

© Televisió de Catalunya, S.A.