Categoria: General
Escrit per: Info K
Ada Colau, l'alcaldessa de Barcelona, i Meritxell Ruiz, la consellera d'Ensenyament, o sigui, la persona que s'encarrega de tot el que té a veure amb les escoles a Catalunya, s'han reunit per presentar un projecte per renovar els col·les catalans. De moment, començaran a Barcelona.

Des de fa uns anys, moltes escoles han treballat de valent per provar coses noves i millorar les classes, i unes quantes han aconseguit coses fantàstiques.
Però, sabeu què passa? Que cada col·le ha treballat pel seu compte i, sovint, no ha explicat a la resta què els ha funcionat i què no.
És per això que ara han fet aquest superprojecte que connectarà totes les escoles de la ciutat.

Inicialment, hi participaran 152 centres: els podeu trobar en aquest mapa. Si hi entreu, descobrireu el nom de cada una de les escoles.


.
Categoria: General
Escrit per: Info K
Els infokaires que se'n porten un llibre d'"Els enigmes de la Verbi i el Mod" del Màrius Serra, firmat per ell, són:

Martí Teixidor Rodríguez
Queralt Lledó Subirà
Bruna Amat Massó

Moltes felicitats als 3!

.

12/01/2017: Com vivien els indis?

Categoria: General
Escrit per: Info K
Fa molts i molts anys, els humans vam arribar al continent americà. Diuen els experts que hi vam anar a parar amb vaixell o caminant pel gel que aleshores unia l'Amèrica del Nord amb Àsia. Aquests humans es van dividir en tribus. Segur que, de les tribus del nord, n'heu sentit molt a parlar o les heu vistes a les pel·lis de l'oest: els cherokees, els cheyennes, els sioux, ...

Foto: edwardscurtis.com

Quan els europeus van arribar a aquesta zona, però, gairebé van aniquilar-los. I ara, en queden ben pocs. La majoria viuen en tancats en reserves on intenten conservar la seva cultura. I tot això perquè us ho expliquem? Mireu, un tal Edward Sheriff Curtis es va dedicar tota la vida a fer fotografies d'aquestes tribus. I ara, les podeu trobar en aquesta pàgina web. Són més de 40.000 imatges, cançons i sons de fa més de 100 anys. Us recomanem remenar-la.
.
Categoria: General
Escrit per: Info K
Avui hem començat l’Info-K amb la història de la Daniela, la Mariona i la Candela. Fan una cosa que potser molts heu fet: polseres. Però elles han recaptat 1 milió d'euros amb aquestes polseres i al darrere hi ha una història molt emocionant. La Candela estava ingressada a l'Hospital Sant Joan de Déu per culpa d'un càncer. Allà, una monitora li va ensenyar a fer polseres per distreure's. Llavors, un cap de setmana que va tornar a casa, en va ensenyar a fer a la Mariona i la Daniela, que són les seves amigues del poble, de Benicarló. I elles, per ajudar la Candela, van decidir fer-ne més i vendre-les. La moda de fer "candeles", que així és com van batejar les polseres, es va estendre per l'hospital i, després, per tot arreu. Se n'han venut tantes que en tres anys han aconseguit 1 milió d'euros. Aquests diners es destinaran a investigar com curar el càncer infantil. Com us podeu imaginar, les nenes estan més que contentes!

Si vosaltres també voleu aprendre a fer les Candelas, en aquest vídeo elles mateixes us expliquen pas a pas com aconseguir-ho.I si el que voleu és comprar-ne o necessiteu qualsevol altra informació, podeu contactar amb elles a través de la seva pàgina a Facebook.
.
Categoria: General
Escrit per: Info K
Infokaires!

Les cartes guanyadores del concurs "Què li vols explicar al Toby?" corresponen a la carta de la Jana Vidal Campeny i del Jan Bennàssar Martín.
Moltes felicitats! Heu guanyat un llibre "Hola, mundo, ¿cómo estás?" signat per ell i també, el Toby us respondrà a les vostres cartes.

JANA VIDAL CAMPENY
JAN BENNÀSSAR MARTÍN.

© Televisió de Catalunya, S.A.