23/06/2016: Bon estiu !

Categoria: General
Escrit per: Info K
L'"InfoK" marxa de vacances fins el 12 de setembre. Que tingueu un bon estiu!

.
Categoria: General
Escrit per: Info K
Infokaires, com que les vacances d'estiu ja estan aquí, us volen donar uns consells per saber què fer si us pica una medusa.

Què fer? Meduses

Per què ens piquen les meduses? Què mengen? Ara ho descobrireu.

.
Categoria: General
Escrit per: Info K
Els infokaires que se'n porten un llibre firmat i dibuixat per la Pilarín Bayés, cada un amb una dedicatòria diferent, són:

Júlia Guerrero Garcia
Guillem Rovira López
Òscar Carbonell Silva

Moltes felicitats als 3!
.
Categoria: General
Escrit per: Info K
Estem molt contents, hem rebut moltíssimes paraules inventades, totes súper xules.

Després de setmanes de deliberació, aquest és el veredicte dels "nostres jurats"


Segons el nostre primer jurat, el membre de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), la primera paraula guanyadora és "DRAP" que són les coses que han de fer els nens abans d'anar-se'n a dormir. Corresponen a les sigles de D (dents), R (rentar-se la cara i les mans), A (anar al lavabo) i P (pijama) i les seves autores són la Sofia i la Martina.


Segons el nostre següent jurat, el Matteo, creador de la paraula "petaloso" i la Margherita, la professora que el va animar a fer-ho, les paraules escollides han estat "Extrabombaina" del Josep i "Descalçable" de Laia Capdevila."Extrabombaina" significa que una cosa és superguai i “Descalçable” un lloc on anem descalços.


I segons el nostre tercer jurat, l'equip de lingüistes de tv3, la paraula escollida és "Abrigosa" i serveix per referir-se a la propietat que tenen algunes peces de roba per abrigar del Martí Escudero.

Us agraden? A nosaltres molt!

Felicitats a la Sofia, la Martina, el Josep, la Laia i el Marti pel premi!.
Categoria: General
Escrit per: Info K
Si us interessa el tema dels horaris i el temps, us recomanem ara tres llibres pensats especialment per a vosaltres.

- El primer és aquest: segur que us sona, es titula "Momo", i l'ha escrit Mijael Ende fa més de 40 anys. Momo és el nom de la nena protagonista de la història, que explica com els humans perdem o no el temps.- L'altre que us recomanem és "Justin Time", un llibre molt xulo ple d'aventures, on el protagonista, un nen que es diu Justin Time, busca els seus pares, que s'han perdut amb una màquina del temps.- I per acabar, aquest llibre també us pot agradar molt: es titula "La màquina del temps". Un clàssic de les novel·les de ciència-ficció. Tracta d'un científic que s'inventa una màquina del temps i viatja amunt i avall, entre el futur i el passat.

.

© Televisió de Catalunya, S.A.