Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
A la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) estem d'enhorabona. Segons les dades que mensualment audita l'OJD, durant el mes d'octubre no només vam pujar prop d'un 40% respecte al mateix període de l'any passat, sinó que hem batut el nostre rècord històric d'audiència: 1,98 milions d’usuaris únics, i més d'un milió de seguidors a Facebook.

Televisió de Catalunya també ha fet la seva millor marca amb més d’1,5 milions d’usuaris únics, un 9% més que el setembre. Aquesta agrupació, que recull els portals tv3.cat, Super3, Tags, 3xl i els webs dels diferents programes, entre altres continguts, ha sumat també més pàgines vistes (21 milions) i més consum de vídeo (prop d’un milió d’hores servides) que mai.

També han aconseguit bons resultats el grup d'emissores de Catalunya Ràdio, amb un 16% d'usuaris més l'octubre passat: de 183.000 a 260.000. El 3cat24.cat, d’altra banda, es manté com una de les principals referències dels webs informatius en català, amb 357.810 usuaris únics, un 5% més que el mes anterior i un 15% més que fa un any. .

» Text complet

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Arriba la campanya electoral i els serveis informatius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) es disposen a informar puntualment de tota l'actualitat. El 3cat24.cat no n'és una excepció i ha posat en marxa tot un especial perquè sempre tinguis a mà tot allò que cal saber.

A l'especial trobaràs els vídeos d'actualitat dels candidats; l'agenda electoral, amb tots els actes previstos per les formacions polítiques amb representació parlamentària; els seus programes electorals; els apartats històrics que recorden l'evolució dels resultats al llarg de les darreres dècades.

I també es presta atenció especial a totes les iniciatives a internet que engeguen els partits. Hi ha, per exemple, un widget de Twitter que recull -a mesura que es generen- tots els missatges dels perfils oficials de Twitter de CiU, PSC, ERC, PP, ICV-EUiA i C's. Hi trobareu, així mateix, entrevistes amb portaveus de cada formació on expliquen la seva estratègia electoral a la xarxa, així com enllaços als perfils de cada candidat i als seus programes electorals. .
Categoria: Oci multiplataforma
Escrit per: Serveis Interactius
Mai t'has preguntat quina música sonava de fons mentre entrevistaven aquell personatge? O quines eren les cançons que l'han acompanyat en moments decisius de la seva vida? O quina era la peça que posava intensitat a aquella escena decisiva de la sèrie de moda? Sí, esclar, tots ho hem fet, oi?

Ara, melòman o curiós, et posem més fàcil la tasca publicant les nostres llistes musicals a Spotify. Vam començar, com no podia ser d'una altra manera, amb el Ritmes.cat. I ara estenem l'acció a altres espais de la casa, concretament als programes de TV3. A la secció "A la xarxa" del portal tv3.cat trobareu el llistat complet de les llistes que hem preparat per a vosaltres. Allà trobareu accessos directes a la música que sona a "Fringe", a "Ànima", a "Infidels" o a "El convidat", entre altres espais.

Un exemple? Aquí teniu l'enllaç directe a la llista de "Casal Rock", amb les versions originals de les cançons que interpreten els avis més entranyables i amb més "marxa" de la tele. Ara tots junts: "Sweeet child of mineeee!". .
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Aquest any la Marató es dedica a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Un dels protagonistes per tant és el sistema nerviós central, i el web de la Marató ha estrenat un nou apartat on es pot veure el sistema nerviós central en tres dimensions i en versió realitat augmentada. És a dir, que podràs veure aquesta animació 3D sobre les imatges que gravi la teva webcam. Només et fa falta tenir una camera a l'ordinador i instal·lada l'última versió de l'Adobe Flash Player.

Les instruccions les tens a aquesta pàgina, on també trobaràs aquest vídeo explicatiu. És molt senzill. Només es tracta d'imprimir un dibuix que trobaràs a la mateixa plana i posar-lo davant de la teva webcam. Aleshores una imatge en 3D del sistema nerviós apareixerà a la pantalla del web.

La realitat augmentada és una tendència a l'alça en el món de les noves tecnologies. Es tracta, breument, de disposar de més informació d'un entorn, paisatge o monument determinat a través dels mòbils connectats a internet. Aquí i aquí ho expliquem. I recorda: la Marató t'espera el proper 19 de desembre. .

23/10/2010: Tu fas la trama

Categoria: Oci multiplataforma
Escrit per: Serveis Interactius
El canal 3XL incorpora un nou tipus de ficció interactiva on es proposen una sèrie de proves relacionades amb la trama del Món 3XL. Per realitzar-les, els usuaris del web (membres de La Rebel·lió) participaran en una sèrie de concursos (jocs de pistes) que necessitaran de la perícia i col·laboració dels altres membres per resoldre'ls. Les accions dels usuaris, ja sigui de manera directa o indirecta, es veuran reflectides en la trama de les animacions del Món 3XL.

Els reptes que s'aniran proposant a partir de les animacions del Món 3XL, serviran perquè La Rebel·lió avanci en la seva lluita contra el Nou Ordre. Del que es tracta és de construir un món i les infraestructures necessàries per organitzar-se. És per això que els personatges del Canal 3XL (el Dan, la Linx, la Mia, la Zoï i l'Espam) serveixen com a punt de partida per vehicular les accions col·lectives de tots els membres de La Rebel·lió.

Cal tenir en compte que depenent del resultat de cada repte (si s'asonsegueix o no), el Món 3XL evolucionarà cap a un lloc o altre: si La Rebel·lió avança o no.

D'altra banda, els reptes aconseguits per part dels usuaris tindran el seu reflex en la trama, però també el tindran en les funcionalitats reals de la xarxa 3XL (la comunitat a internet). .
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius


"Ventdelplà", l'emblemàtica sèrie de TV3, es va acomiadar el passat diumenge com a líder d’audiència a la petita pantalla batent la gala d'obertura de "Gran Hermano XII", de Telecinco. Però no només això: també va ser protagonista a internet, amb una presència molt destacada.

Consultem-ne les xifres. El darrer capítol de Ventdelplà va tenir una audiència televisiva mitjana de 642.000 espectadors i una quota del 21,7%. A les 23.34 hi va haver el minut d’or, amb 707.000 espectadors i una quota del 25,7%. A internet, però, la sèrie té una segona vida. A través de les xarxes socials Facebook i Twitter es van convidar tots els fans de la sèrie a veure l'últim capítol i deixar-hi una frase de comiat -què ha estat per a ells “Ventdelplà”.

De moment ja hi ha gairebé un miler de missatges i en continuen entrant. En el cas de Twitter, el hashtag #ventdelpla va ser el tercer més publicat a Catalunya.

També cal parar atenció als visionats de la sèrie per internet, a través del 3alacarta. El 2010 "Ventdelplà" ha tingut 1.800.000 visionats a internet, més del doble que el 2009, que en va tenir 760.000. Sempre ha estat un dels programes preferits pels internautes des que es va estrenar, i es va col·locar, a més, entre els 10 programes més seguits per internet als portals de la CCMA. .

» Text complet

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Les xifres d'audiència del mes de setembre, que acaba de fer públiques l'OJD, ens deixen una dada que no s'esdevé cada dia. Un total d'1,8 milions d'usuaris van visitar durant aquell període algun dels webs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Això vol dir que hem encadenat dotze mesos seguits per sobre d'aquesta xifra emblemàtica.

En aquest període s'han aconseguit increments d'audiència tan significatius com el 50% d'augment de Televisió de Catalunya, que ha acabat el setembre amb 1,4 milions d'usuaris únics, o el 40% de Catalunya Ràdio, que n'ha sumat 281.000.

A aquestes dades que mensualment audita OJD cal sumar-hi el gran creixement de la presència de la CCMA a les xarxes socials, amb gairebé 900.000 seguidors a Facebook i més de 44.000 a Twitter.

A més dels increments de TVC i Catalunya Ràdio, també han millorat les xifres del 3cat24.cat i del Clubdecuines, tots dos amb un 18% més d'audiència que fa un any. Els bons resultats es fan extensius al portal del Super3, que ha incrementat l'audiència un 30% en només un any, i a iCat fm, amb una pujada del 35% en el mateix període. .
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
El portal de Televisió de Catalunya ha rebut un nou reconeixement. El tv3.cat ha quedat finalista de la 7a edició dels premis ÑH7, que es lliuren als dissenys periodístics més destacats, en la categoria de publicacions en línia de fins a 12 milions de pàgines vistes/mes. El guanyador ha estat el diari lainformacion.com. Hi ha un únic finalista i un únic guanyador per categoria.

En la categoria de publicacions en línia més ben dissenyades de més de 12 milions de pàgines vistes/mes el guanyador ha estat as.com i finalista, lavanguardia.es.

Els premis ÑH van néixer l'any 2004 amb l'objectiu d'estimular el disseny periodístic tant a Espanya com a Portugal. La seva finalitat no és només reconèixer l'excel·lència, sinó també descobrir bones pràctiques ocultes en les publicacions petites, que poques vegades es presenten a concursos d'aquest tipus. .

14/10/2010: Més sèries fiuuuu!

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
"Espies de veritat", "El còsmic Quantum Ray", "Pingu", "Gasp!", "Martin Mystery", "La lliga dels supermalvats", "Els barrufets", "Futbol galàctic", "Marsupilami"... Fins ara només podíeu veure aquestes sèries per televisió. Ara ja les podeu veure per internet, a través del portal del canal Super3. Hem habilitat una nova secció dedicada a les sèries, on les tindreu molt a mà.

Des del passat divendres 8 d'octubre el portal ofereix la possibilitat de veure en línia la majoria de les sèries que el canal Super3 emet per televisió. Aquest nou servei de Super3.cat representa un valor afegit important, ja que els súpers ja no hauran de dependre exclusivament dels horaris d’emissió de les sèries per televisió, sinó que a Super3.cat les podran veure quan vulguin, durant un termini aproximat d’una setmana.

En aquests moments, Super3.cat ja disposa dels drets per emetre per internet el 70% de les sèries que el canal emet per televisió. I cal tenir en compte que s'ofereix una mitjana d’uns set capítols per sèrie. Això permetrà als súpers poder recuperar el fil de la sèrie, si se n’han perdut algun episodi, o bé mirar-la sencera a través d’internet. Fiuuu!

I prepareu-vos, que d'aquí a res arriba la Festa dels Súpers. I ja us avancem que la podreu veure sencera a través del portal! La cita és el 23 i 24 d'octubre. Apunteu-vos-la! .
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius


Sabeu que al llarg de l'espai "El temps" es mostren imatges de diferents zones de Catalunya. Moltes d'elles provenen de les càmeres fixes que TV3 té instal·lades per tot el territori. També les podeu veure als intervals de notícies del 3/24.

Doncs ara us podeu endur la perspectiva que volgueu cap al vostre web. A Interactiva hem posat a punt un widget perquè només fent un simple copiar/enganxar tingueu el paisatge que us vingui de gust. La imatge, que es refresca diverses vegades al dia, sempre va acompanyada amb la informació de la seva ubicació, la data i l’hora de la darrera actualització i les dades de temperatura i humitat relativa.

Per afegir el widget de les càmeres de TV3 a una web només cal copiar i enganxar el codi de la càmera que es vulgui. El podeu obtenir a 3cat24.cat/widgets. .

» Text complet

Pàgina anterior   Pàgina següent