Benvinguts a diversió amb banderes! O, almenys, a curiositats sobre les ensenyes estatals, que és el que ofereix aquesta web: flagstories.

Per exemple, saben que el disseny més usat al món són tres barres iguals i horitzontals? O que la família del color vermell és la més utilitzada? A l'apartat de banderes molt similars, en trobem amb els colors invertits, com ara Cuba i Puerto Rico; o canviats de posició, com Holanda i França. I al de simbologia, el significat concret d'algunes banderes; com ara les catifes del Turkmenistan; o el volcà, la neu i el mar d'Islàndia.Aquesta web sobre banderes l'ha fet Ferdio, un taller d'infografia danès, on confessen que estan tan fascinats per les banderes, que van decidir explorar-les de totes les maneres possibles.

Van descobrir interessants històries sobre les banderes. Des dels colors, a les proporcions o la història. Quan més s'hi posaven, més coses curioses hi trobaven. Algunes son pura diversió, altres tenen un valor més estadístic. De fet, aquest no és un projecte finalitzat, sinó que segueixen investigant i afegint nous apartats.


ALTRES ENLLAÇOS

Llista de banderes estatals, a la Viquipèdia
Banderas de Estados soberanos
Vexilla Mundi
Sociedad Española de Vexilología
Flags.net
Flag detective - Identificador de banderes (en anglès)
Banderas
Aves en las Banderas Nacionales
Historias de banderas
Joc: Pots identificar les banderes del món?
Espai Internet 08/03/2009: Una bandera pel món
Entrevista Marc Arroyo - One World Flag