Els agradaria anar per les pistes del Circuit de Montmeló, com ho fan els pilots, sense moure's del sofà? Doncs ja ho poden fer gràcies a Google Street View. I també poden entrar a l'Amfiteatre romà de Tarragona i veure'l de manera completa i panoràmica. O navegar, sense presses, entre Benifallet i Miravet.

Amb aquestes últimes incorporacions ja són 300 els llocs de Catalunya que es poden visitar de manera virtual, gràcies al projecte Google Trekker Catalunya, que va començar l'any 2009, fruit d'un acord entre la Generalitat i Google, el primer d'aquest tipus que es firma a Europa, i coordinat pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació.

Clicant en aquest enllaç poden accedir a la llista d'aquests 300 indrets emblemàtics del país, entre els quals hi ha el Palau de la Generalitat, incloent-hi la sala on es reuneix el govern, Montserrat, Santa Maria del Mar o Poblet.Entre juny de 2014 i juliol de 2015, Google va cedir una motxilla, que porta una persona, que pren les imatges mentre camina. Aquesta motxilla fa 1,2 metres d’alçada i pesa 18 quilos, i va equipada amb càmera amb 15 lents, que capta imatges de 360 graus cada 2 segons i mig. Posteriorment, un cop processades, aquestes imatges s'incorporen a Street View. Va ser personal de l’Agència catalana de Turisme qui va sel•leccionar el llocs, i qui va enregistrar les imatges. Aquestes es poden visualitzar des de l'ordinador, la tauleta o el mòbil. A més, també es pot utilitzar el telèfon per visualitzar-les des d'unes ulleres de realitat virtual, com, per exemple, unes Cardboards.

La culminació d'aquest projecte, que converteix Catalunya en la destinació europea amb més rutes "trekkejades" per quilòmetre quadrat, la van presentar el 7 d'abril el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; el secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Jordi Puigneró, i el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, al Mobile World Centre de Barcelona.

En aquest enllaç poden accedir a algunes de les interioritats sobre la manera de treballar de Google Street View, que va començar a funcionar el 2007; com, per exemple, els cinc suports on s'instal•la la càmera de 360 graus, des d'un cotxe fins a una motxilla (tot i que aquesta càmera s’ha vist en altres mitjans de transport com, per exemple, un camell). I en aquest altre enllaç poden explorar tots els recorreguts que s'han fet al món amb la càmera de l'Street View, a través d'un mapa.

Un altre lloc interessant és el que ens permet veure de manera sincronitzada quatre pantalles de Google Maps, amb el mapa de carrers, l'Street View, el satèl•lit i el mapa de relleu. I per acabar, una web on es mostra l'Street View instantani, només posant l'adreça.