S'atreveixen a donar resposta a preguntes com aquestes? Són alguns dels curiosos reptes que proposen sis personatges populars a la nova edició d'Illuminating Curiosity, el concurs de l'ICFO (l'Institut de Ciències Fotòniques) per fomentar la curiositat per la ciència.En aquesta ocasió, qui proposen aquestes incògnites són el metge i investigador Dr. Bonaventura Clotet, el meteoròleg Tomàs Molina, els músics Els Catarres, la il·lustradora Pilarín Bayés, els actors Miki Esparbé i Paula Vélez i el xef Ferran Adrià. Ells presenten les seves preguntes sobre la llum a través d'anècdotes o reflexions personals, convidant a respondre-les –segons diuen els mateixos organitzadors- de la manera més curiosa, original, creativa, innovadora i divertida possible.

Ja poden enviar les seves respostes, en forma de vídeos, i optar a molts premis, com ara xecs de 200 euros! Hi ha tres categories: fins a 12 anys, entre 13 i 17, i majors de 18 anys. El termini per participar en aquesta segona edició s'acaba el set d'abril del 2016. Els vídeos es poden fer en català, castellà o anglès. A aquest enllaç s'explica com participar.

Per l’Institut de Ciències Fotòniques, l'objectiu del concurs és premiar la creativitat i la capacitat de comunicar idees a partir de la constatació de què la ciència pot donar resposta a preguntes de la vida quotidiana. Aquí es poden veure els premiats a la primera edició -que es va fer l’any passat- amb enllaços als vídeos. I a aquest enllaç, totes les respostes de l'edició 2014.