Volen triar quins són els millors blogs de l'any 2013? Doncs ja ho poden fer. Només cal que participin en les votacions dels Premis Blocs Catalunya, que arriben a la sisena edició.

El certamen, convocat per l'associació Stic.cat, premia fins a quinze categories diferents: Associacions, entitats i organitzacions sense afany de lucre, Comunicació i nous mitjans, Cuina, gastronomia i enologia, Cultura i tendències, Literatura, Educació, Esports, Història, tradicions i patrimoni, Política, economia i societat, Miscel·lània i personals, Sostenibilitat i medi ambient, TIC, Turisme i viatges, Universitats, recerca i ciència i Corporatiu.

Les mateixes que l'edició anterior. I en cada categoria s'estableixen tres tipus de blog: corporatiu, professional i personal. Per a aquesta edició 2013, els Premis Blocs repeteixen dos guardons especials que queden fora de la votació popular: Premi del Jurat al millor blog de tots els inscrits i Premi Stic a les millors accions a les xarxes socials 2012.

Aquest any s'hi han presentat prop 700 blogs, i ja poden visitar, veure i valorar els candidats i votar el seu favorit. Per fer-ho només cal registrar-se, i ja disposaran de quinze vots, a repartir, un per cada categoria, fins al 2 de setembre.El registre és molt senzill i es pot fer amb un correu electrònic i contrasenya, o també amb l'usuari personal de Facebook o Twitter. Totes aquelles persones que es van registrar per inscriure el seu blog ara poden fer servir el mateix usuari, de manera que no cal que es tornin a registrar. La web informa l'usuari registrat dels vots que encara no ha fet servir, de les categories en què ja ha votat i dels blogs pels quals ho ha fet. El procés de votació no cal completar-lo en una mateixa sessió, sinó que es pot interrompre en qualsevol moment i reprendre'l posteriorment.

El premis es faran públics i es lliuraran a Granollers, en el marc de la 6a jornada de la Catosfera. Els Premis Blocs Catalunya segueixen així una tradició de recórrer tot el país que ja els ha dut, en anterior edicions, a Girona, Vic, Mataró, la Seu d'Urgell i Reus.