Avui, l'Espai Internet està de celebració. Fa cinc anys que explorem la xarxa, i els informem del que hi anem trobant. I els volem fer un regal: un munt de bones notícies. No és fàcil trobar-ne als mitjans tradicionals, i menys en aquests temps de crisi, però a Internet hi ha uns quants llocs especialitzats precisament en això, a donar bones notícies.

Comencem amb una debutant: Bones Notícies: El Diari Optimista, de Joan Boluda. Es va iniciar al gener, i ja recull prop d'un centenar de bones notícies, agrupades per seccions com ara cultura, economia, educació, medi ambient, política o societat. Té un cercador i també un botó directe per poder-hi col·laborar aportant noves informacions tan optimistes com ara que Inditex crearà cinc-cents llocs de treball a Tordera o que unes coques d'arròs de la UB guanyen el primer premi d'innovació alimentària.


Ara, una que també està d'aniversari. Fa dos anys, l'assessor en comunicació i consultor polític Antoni Gutiérrez-Rubí va començar el blog Good News Catalunya!, on trobem, només, bones notícies. Com, per exemple, que el PIB català creix i és el més alt d'Espanya, la intenció d'una multinacional de crear a Barcelona cent llocs de treball o la bona marxa dels Museus Dalí de Figueres. La intenció és recollir totes les informacions de caràcter positiu, com ara iniciatives d'èxit, innovacions, premis o reconeixements, de tots els àmbits de la vida econòmica, cultural o científica del país.
El blog es compromet a publicar totes les bones notícies que li facin arribar al seu correu electrònic: goodnewscatalunya@gmail.com

En la presentació del blog, Gutiérrez-Rubí va dir que el posava en marxa per tal de fer "la meva petita contribució per crear un marc de confiança en les nostres possibilitats" ja que "el pessimisme és contagiós… i l'optimisme, també". Segons aquest expert en noves tecnologies i màrqueting polític "les notícies pessimistes contagien i porten a actituds derrotistes, al "ningú fa res", perquè es creu que res no funciona, a la desconfiança en les pròpies possibilitats per superar la situació. I des del desànim no és pot construir. En aquest context, l'espai Good News Catalunya! vol contribuir a superar aquesta situació generant un clima de més confiança en el nostre país, les nostres institucions, les nostres empreses i els nostres emprenedors."

Les webs de bones notícies també tenen molta tradició en el món anglosaxó. Per acabar citem, per exemple, les Good News del popular diari digital Huffingtonpost. Un exhaustiu repàs d'informacions optimistes, acompanyades de fotografies i vídeos.


ALTRES ENLLAÇOS

Punt Org
El diari de les bones notícies
Actitud On
En Positivo, noticias e ideas que mejoran nuestro mundo
Periodico Buenas Noticias
Canal Solidario
Mi Aportacion
Diario Responsable
El blog de las buenas noticias
Web d'Antoni Gutiérrez Rubí

Webs en anglès
The Happiness Project
New Spirit Journal
Positive News
Yes Magazine
25 Amazing Websites and Online Resources for Inspiration, Positivity, and More Good News
Dailygood
Good Evening
Good News Network
Gimundo
Great News Network
Only Positive News
Daily Inspire News
Greater Good News
The Chronicle of Philantropy
Odewire - News for intelligent optimists
Good News Stories
Optimist World
The Happiness Project
Positivity Blog
Zen Habits
Things are good
Tonic
Good Spoting
USA Today Kindness Blog