El portal de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio canvia de capçalera. A partir de l'11 de setembre, passa a dir-se 324, (www.324.cat) un canvi de domini amb el qual es pretén simplificar i donar més coherència a l’estructura corporativa de marques.

Coincidint amb el canvi de marca, el portal 324 estrenarà, també, una aplicació per a iPhone, iPad i Android. A més d’oferir un ampli resum dels continguts del web, aquesta aplicació permetrà visualitzar i escoltar en directe les emissions del canal 3/24 i de Catalunya Informació. També incorporarà una funcionalitat que permetrà als usuaris enviar fotos i vídeos directament a la redacció.

Recreació del 1714 a Twitter


I amb motiu de la Diada, i pel que fa a continguts, el 324.cat oferirà dos especials informatius. En un es vol reviure els fets del 1714 a través de Twitter. Es tracta d’una recreació històrica que pretén simular què hauria passat si els protagonistes de la Diada haguessin tingut l’oportunitat d’utilitzar Twitter. Quins missatges haurien enviat?

Amb el suport d’un grup d’especialistes encapçalats per l’historiador Dani Cortijo, s’han creat els perfils d’alguns dels protagonistes principals d’aquells fets, com Rafael Casanova, Antoni de Villarroel, el duc de Berwick i Felip V. També hi ha personatges “anònims”, gent del carrer, que la història gairebé ha silenciat, però que van tenir un paper significatiu en l’assalt i la defensa de Barcelona. Aquests serien els casos del “Miquelet” Josep Coll, el religiós Antoni Recordà, la tavernera Maria Dardenyà i la jove Paula Muns.

A partir de la matinada de l’onze de setembre, aquests personatges aniran enviant tuits, fins a un total de més de 300, alguns amb informació sobre la seva posició geogràfica associada a la xarxa social Foursquare, per explicar en directe tots els esdeveniments que van protagonitzar, seguint un guió i una seqüència històrica extremament rigorosos.

Amb l’objectiu de complir aquestes dues premisses, el 324.cat publicarà diversos articles d’alguns dels principals especialistes en història moderna de Catalunya. Aquest és el cas, a més de Dani Cortijo, dels historiadors Albert Garcia Espuche, Àngel Casals i Agustí Alcoberro, com també del dibuixant Francesc Riart, que ha cedit al portal totes les il·lustracions que apareixeran en l’especial.

Deu anys de l’11-S

I, juntament amb els fets del 1714, el portal recordarà, també, el desè aniversari de l’onze de setembre del 2001, data dels atemptats dels Estats Units. Ho farà publicant tots els vídeos i reportatges que amb motiu d’aquesta efemèride han elaborat els Serveis Informatius de Televisió de Catalunya.

Aquest material estarà acompanyat d’una sèrie d’articles d’alguns dels professionals de la casa com Núria Bacardit, Patrícia Artigas, Salvador Sala, Albert Elfa, Antoni Bassas i Sílvia Heras, que van tenir l’oportunitat de viure de molt a prop aquella tràgica diada.