TV3alacarta s'adapta a HbbTVTelevisió de Catalunya acaba de fer un pas més cap a l’apropament d’internet al televisor amb l’inici de les emissions en proves dels serveis d’HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV).

Aquesta tecnologia, adoptada com a estàndard a nivell europeu, permet combinar les emissions de TDT amb l’oferta sota demanda per internet dels canals de televisió.

Els espectadors que disposin d’un televisor o descodificador amb HbbTV i sintonitzin TV3 podran accedir amb només un clic a una versió en proves del TV3alacarta. Una vegada dins del servei, l’usuari pot seguir veient TV3 en una finestra i navegar per l’oferta de vídeo sota demanda a través dels destacats, del llistat de seccions i programes, d’un cercador o d’una graella de programació. Aquesta darrera opció permet recuperar programes ja emesos per tornar-los a veure.

L'aplicació de TV3 en HbbTV està disponible a tots els canals del MUX 1, que són TV3, 33, 324 i Super 3/3XL. Aquesta prova pilot s’està desenvolupant en col·laboració amb Abertis, i també hi participen altres cadenes com La Sexta i IB3.