A partir d'aquesta setmana, el portal de Televisió de Catalunya el seu servei de vídeo per internet tv3alacarta incorporen en els vídeos sota demanda la senyalització orientativa de l’edat recomanada per a cada contingut.

D’aquesta manera, la difusió en línia dels programes de TV3 va acompanyada a internet de la mateixa etiqueta d’edat que els espectadors estan acostumats a veure en un dels angles de la pantalla del televisor. Aquesta senyalització és obligatòria per a les emissions televisives, però encara no hi ha cap normativa que obligui els mitjans de comunicació a usar-la a la xarxa.

TV3 ha decidit, però, implementar-la ja al servei tv3alacarta per donar el millor servei als milers de persones que cada dia consumeixen els continguts de Televisió de Catalunya per internet. Des de fa temps, la senyalització també és present a les planes de programació del portal tv3.cat i a l'apartat de properes emissions que tenen totes les webs de programes. A la imatge adjunta la podeu veure de color groc, just al damunt del títol del vídeo.

Aquestes recomanacions d’edat estan definides pel Consell Audiovisual de Catalunya (www.cac.cat) i pel Ministeri de Cultura (www.mcu.es), i té com a objectiu la protecció de la infància i l’adolescència. Les qualificacions de programes que s'utilitzen actualment són "no recomanat per a menors de 7, 10, 12, 13, 16 i 18 anys", mentre que quan no hi ha cap icona vol dir que és un programa per a "tots els públics".

La classificació dels programes segons aquests barems es fa tenint en compte la presència als programes de variables com la violència, el sexe, les drogues i el racisme, entre d’altres.

En els continguts per a majors de 18 anys, la comunicació es reforça als nostres serveis a internet amb l’aparició d’una pantalla que ocupa tota la zona del reproductor i que recorda a l’usuari que el vídeo que està a punt de reproduir no és adequat per als menors d’edat.