L’espectador podrà debatre cada punt del reportatge “Històries de la SGAE” en el mateix moment de l'emissió, el pròxim diumenge 28 de març.

Després de l’èxit que va tenir el seguiment en línia del reportatge “I tu quin diari llegeixes?”, el programa "30 minuts" vol potenciar la participació en temps real de l’espectador i durant l’emissió del reportatge “Històries de la SGAE” posarà en marxa un debat a través de les xarxes socials Twitter i Facebook que permetrà als espectadors compartir un fòrum d’opinions en paral·lel al programa.

La idea de "30 minuts" és unir internet i televisió en una experiència conjunta que retroalimenti i enriqueixi tots dos mitjans: l’anomenada televisió 2.0. Així, els espectadors podran seguir el reportatge en directe per internet i al mateix temps opinar sobre el que estan veient a través del web de directes de TV3, on s’ha implementat una funció per deixar comentaris via Facebook.

Al mateix temps, el programa ha creat un "hashtag" anomenat #30sgae a través del qual es poden filtrar tots els missatges de Twitter sobre el reportatge. El "hashtag" és una funcionalitat de Twitter que es fa servir per agrupar tots els comentaris sobre un tema en concret, cosa que permet tenir accés al que diuen sobre la qüestió les persones que no formen part dels contactes de l’usuari.

I com ja és habitual, el debat també es podrà seguir al mur de la pàgina de Facebook del programa. A través d’aquestes tres opcions, "30 minuts" impulsa la participació de l’espectador en paral·lel a l’emissió del programa i, a més, ho fa amb un reportatge que desperta un gran interès entre els internautes, ja que la SGAE és una de les organitzacions amb pitjor reputació a la xarxa.