Si heu entrat en els darrers dies a la plana de directes del portal de Televisió de Catalunya, haureu vist que li hem fet un important rentat de cara. El disseny és ara molt més actual, amb un sistema de pestanyes que fa molt més fàcil saber què emet cada canal i visualitzar-ho.

El canvi ve acompanyat d'una important millora en la participació: els directes de tv3.cat es podran comentar via Facebook Connect. El nou programa de debat de Lídia Heredia i Toni Martínez, "Banda ampla", és el primer que es beneficia d'aquesta prestació. Facebook Connect permet als usuaris d'aquesta xarxa social inserir fàcilment les seves opinions sobre un tema determinat, que es publiquen simultàniament al portal on participin i al seu perfil de Facebook.

Aquesta no serà la darrera millora en la plana de directes. Properament estrenarem una graella que permetrà saber a primer cop d'ull no només què s'està emetent en aquell moment a les diferents cadenes, sinó també què es podrà veure properament. És, per entendre'ns, el que en l'argot televisiu s'anomena un "now and next".

Hem treballat perquè la distribució de la informació sigui molt intuïtiva, molt visual, per tal de facilitar al màxim la tasca d'esbrinar què emetem per internet. Recordem que s'ofereixen en directe tots els programes que disposen de drets d'emissió per la Xarxa, com ara els Telenotícies, els reportatges de producció pròpia o sèries com "El cor de la ciutat", entre d'altres.

La plana de directes manté els mòduls de tags, de recerca de vídeos, calendari de programes emesos i els de vídeos més vistos de les últimes 24 hores i dels últims 7 i 30 dies.