Nominacions als PrixEls premis es lliuraran a Berlín durant la 23a edició del festival, que es farà del 21 al 23 d'octubre

El portal gastronòmic de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio Clubdecuines, i el web del programa infantil de TV3 amb més projecció internacional, Una mà de contes, han estat seleccionats com a finalistes en els prestigiosos premis Prix Europa, en la categoria de Mitjans Emergents.

Es tracta d’una fita especialment significativa tenint en compte que aquest any el Festival ha rebut un rècord d’inscripcions: un total de 665 sol•licituds procedents de 40 països d’Europa.

Clubdecuines, nascut el 23 de febrer del 2009, ja té més de 4.300 receptes, d’entre les quals n’hi ha més de 1.300 amb vídeo. El portal recull les receptes dels programes de cuina de Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio, així com les que publiquen els mateixos usuaris. A més de penjar-hi receptes, els usuaris de Clubdecuines s’hi poden crear un perfil, guardar les receptes dels altres usuaris i intercanviar consells i comentaris. Aquest web es va desenvolupar de manera conjunta entre CCRTV Interactiva, TVC i Catalunya Ràdio.

El programa "Una mà de contes" permet escoltar un conte mentre veiem a la pantalla com, al ritme de la narració i d’una música composta especialment per a l’episodi, una mà va donant forma als personatges i escenes. El web aprofita els recursos que ofereixen les noves tecnologies per complementar els contes emesos amb propostes didàctiques. A través de diferents tallers, els usuaris poden estimular la seva imaginació dibuixant un conte, experimentant amb diferents tècniques artístiques, subtitulant-los a altres llengües, reescrivint la història o simplement fent-ne néixer els personatges.

Els dos webs finalistes es poden consultar a http://www.clubdecuines.cat i http://www.unamadecontes.cat.

Els Prix Europa s’atorguen cada any, des del 1987, per destacar les millors produccions europees en televisió, ràdio i mitjans emergents amb la intenció de publicitar-les per tot Europa i donar suport a la seva distribució i ús. Els premis es lliuraran a Berlín durant la 23a edició del festival, que tindrà lloc del 21 al 23 d’octubre.