Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
La NASA ofereix que el nostre nom viatgi, gravat a un microxip, amb el Rover Mars 2020, cap al planeta vermell.

Tots els que s'apuntin a aquesta pàgina de la NASA rebran un bitllet simbòlic, i el seu nom viatjarà amb els milions que també ho facin. L’Espai Internet ja té seu bitllet cap a Mart, com podeu veure.

Fins ara ja han registrat el seu nom més d'un milió i mig de persones.

Hi ha de temps fins al 30 de setembre.

El Laboratori de Propulsió de la NASA gravarà amb un feix d'electrons els noms en un microprocessador de silicona, amb textos més petits que una mil·lèsima del gruix d'un cabell humà. A aquesta mida, es poden escriure més d'un milió de noms en un sol processador, que faci com una petita moneda. Aquests microprocessadors aniran amb el robot, sota una coberta de vidre.

Està previst que la nau comenci el seu viatge de més de 56 milions de quilòmetres el mes de juliol de 2020, i s'espera que arribi el febrer de 2021 a Mart, on buscarà senyals de vida microbiana, estudiarà el clima y la geologia y recollirà mostres, que algun dia tornaran a la Terra.

null
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Un viatge oníric pels mars de tot el Món. Això és l'extraordinari "One Breath around the World" el darrer curtmetratge de Guillaume Néry, doble campió mundial d'apnea, presentat fa pocs dies.

Simulant una sola immersió, a pulmó lliure, Nery passa dels mars tropicals a les coves de Mèxic, de submergir-se sota el gel d'un llac a Finlàndia, a trobar-se amb uns gegants catxalots a l'illa Maurici o veure's rodejat de taurons.

Camina, puja, baixa, i fins i tot sembla que vola sota l'aigua, fins al punt que ja no saps dir si està dret o cap per avall.

Tot aquest vídeo a més, l'ha rodat només amb l'ajuda de la seva dona, Julie Gatier, que també es va submergir aguantant la respiració.

Nery ja fa temps que publica magnífics vídeos d'aquest tipus, que es poden veure al seu canal de YouTube.

Per saber més sobre aquesta última experiència, també podeu llegir aquesta entrevista que li fan a Paris Match.Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
El pilot Ken Block ens torna a sorprendre amb el seu assortiment de piruetes al volant.

Aquest cop, però, la seva Gymkhana 10 és una mica diferent. Block fa aquest espectacular vídeo amb cinc cotxes diferents, i a cinc llocs diferents. Comença a la gelada Suècia, i acaba a la calorosa Texas, passant per Detroit, los Angeles i Guanajuato, a Mèxic.

Això, sí, a tot arreu ho deixa ple de fum dels neumàtics, ja que cremar-los es la seva especialitat.

null
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
null

Ja teniu plans per viatjar aquest 2019?

Us presentem Nomadizers : una web catalana que us ajuda a trobar companys de viatge si voleu compartir experiències i, de passada, abaratir costos. Per exemple ara mateix hi trobareu propostes per anar a Israel, a Nova Zelanda o a Tailàndia.

També dona l’opció de convertir-vos en nomadizers, oferint-vos per ensenyar la vostra ciutat, o de demanar els serveis d’un altre nomadizer per anar a conèixer la seva!. També tenen un blog, on van actualitzant tota la informació.

Per utilitzar-la us heu de registrar. Nomadizers ja té més de 30.000 usuaris de 85 països de tot el món.

Nomadizers la van crear l’agost de 2016 els emprenedors Javier Granado, enginyer de telecomunicacions, i Myriam Rivera, periodista.
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
null

Avui us recomanem “El món no tan silenciós”, un fantàstic vídeo, enregistrat per Evan Sherman, sota les aigües de l'Oceà Índic, i protagonitzat, sobretot, per animals molt petits. Amés de la gran qualitat de la imatge, la gràcia és que inclou un muntatge de sons i música que ens dona una perspectiva inèdita dels fons marins.

Cal destacar la il·luminació i els 125 efectes de so que recreen els suposats sons que farien aquests animals sota l'aigua. El títol juga amb el del famós documental “El món del silenci”, del comandant Jacques Cousteau.

El rodatge es va fer a Indonèsia, sobretot a les illes de Bali i Sulawesi, i després va necessitar més de 200 hores de feina d’edició.
En gaudireu molt més si el veieu en una pantalla ben gran, i amb el volum ben alt.

Si us ha agradat podeu veure també un altre vídeo del mateix autor: “Bali Close Up”, que ha estat guardonat a diversos concursos de vídeo submarí.
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Els convidem a admirar la millor vista de Nova York. Avui, 11 de setembre, fa exactament quinze anys de l'atemptat contra les Torres Bessones. I aquest és, precisament, el cim de l'edifici que s'aixeca al seu lloc: el One World Trade Center. Aquest Aquest vídeo ens permet acompanyar l'escalador i fotògraf Jimmy Chin durant la pujada per l'antena que corona l'edifici, un lloc, evidentment, prohibit als turistes.

L'alçada màxima són 1.776 peus (la mateixa xifra que l'any de la Declaració d'Independència dels EUA), equivalents a 541 metres. El vídeo s'ha enregistrat amb una càmera de 360 graus i ens permet, en qualsevol moment, mirar amunt i avall, a esquerra i a dreta, i contemplar la ciutat que s'estén als nostres peus.

Chin s'hi va estar sis hores, per poder enregistrar diferents moments de llum, inclosa la vista nocturna, que va servir de portada per a un monogràfic del diari "The New York Times" dedicat als grans gratacels de la ciutat. Són, en total, 21 gegants de més de 800 peus, o sigui, 243 metres, entre els quals, fins i tot el famós Empire State Building, de només 381 metres, queda petit.


Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
El món de contrastos en què vivim ens porta ara fins al cercle polar àrtic, on un miler de turistes han pagat vint mil euros per cap per viatjar en el primer creuer de luxe que s'hi fa. Aquest web permet seguir en directe la ruta, veient imatges de tres web cams situades al vaixell. Al blog del viatge s'hi dibuixa el trajecte, s'hi poden llegir les incidències i veure-hi les fotografies.

El creuer, que ara és just a la meitat del seu viatge fins a Nova York, ha estat molt criticat per organitzacions ecologistes, que pensen que iniciatives com aquesta poden posar en perill la fauna i la flora de la zona i contribuir a la degradació mediambiental d'un paisatge encara verge.

Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Avui els oferim un "Espai Internet" per llepar-se els dits! No fa gaire que s'acaba de posar en marxa el nou web de "Cuines" de TV3. És l'aparador de les nostres novetats gastronòmiques, amb totes les receptes de Marc Ribas.

A la portada, hi trobem també un menú del dia, amb primer, segon i postres, que van canviant. I una interessant secció anomenada "Què hi tens, a la nevera?", per buscar receptes en funció dels ingredients dels quals disposem en cada moment.Però el web de "Cuines" és també un inacabable rebost que recull tota la nostra història gastronòmica, tant de Televisió de Catalunya com de Catalunya Ràdio. Al buscador, hi podrem cercar qualsevol recepta emesa, segons, per exemple, dificultat, ingredients o temps de preparació.

També hi ha un apartat amb set tipus de dietes específiques, com ara sense gluten, sense lactosa, per a hipertensos o per a embarassades. I, per als més nostàlgics, l'arxiu dels programes de cuina de la casa, de "Karakia" a "Tapias variades".
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
I seguim entre fogons. "Les receptes que m'agraden" és un dels blogs gastronòmics més seguits a Catalunya. L'escriu, des de fa dos anys i mig, la gironina Pilar Criado. Es caracteritza per penjar receptes de temporada, també agrupades temàticament, com ara aquesta mitja dotzena protagonitzada pels arrossos.

La Pilar només penja receptes que ella mateixa ha cuinat. Ens ha agradat molt, per exemple, aquesta estrella de pizza margarita; un bon exemple d'explicació pas a pas, il·lustrada amb moltes fotografies.


Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
I acabem amb un dels blogs de cuina pioners en català: "Beatus Ille", creat fa deu anys per Joan Francesc Jerez. El seu objectiu és publicar receptes senzilles, que estiguin a l'abast de qualsevol aficionat. Té una vocació molt didàctica, i també internacional, ja que cada plat està explicat en català, castellà, anglès i portuguès.

Totes les receptes s'ordenen, temàticament, a la columna de la dreta. En trobem, per exemple, un centenar de dieta, gairebé 170 de dolços i postres, i 300 de vegetarianes, com aquest tabulé de quinoa.


Anterior