Categoria: Jocs i concursos
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Atenció ara, fans dels videojocs. A Tradejuegos.com, hi podreu intercanviar els vostres jocs vells per altres de segona mà, d'altres usuaris. La forma de fer-ho és senzilla: només cal registrar-se, de forma gratuïta, i oferir els títols dels quals us voleu desprendre. Per cada oferta, es guanyen uns punts, anomenats "crèdits", que després podrem intercanviar pels jocs que ens interessin.

Només s'han de pagar les despeses d'enviament. Els jocs estan ordenats segons la plataforma amb què es poden utilitzar, ja sigui Nintendo, Playstation o Xbox.

Tradejuegos és un portal creat per tres emprenedors manresans. El gran avantatge del portal és, segons els seus creadors, que permet intercanviar jocs per altres d'un valor equivalent, sense perdre ni guanyar en el canvi.
Categoria: Jocs i concursos
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
S'hi atreveixen, a escriure un microrelat de pirates en només 150 paraules? Si accepten el repte, només han d'entrar al blog del tercer concurs literari que ha organitzat el Museu Marítim de Barcelona i deixar volar la seva imaginació.Poden fer-ho en català o en castellà, i en tres categories diferents: nascuts entre el 2000 i el 2002, nascuts entre el 2003 i el 2005 i majors de 16 anys. Un jurat decidirà els guanyadors, i hi haurà premis com ara viatges en pailebot, una tablet o un lot de llibres.

El termini s'acaba el 19 d'abril, i els premis es lliuraran el 8 de maig. L'any passat, en la segona edició del concurs, la temàtica van ser els víkings, i es van publicar tots els relats en una edició digital: Els Vikings i el mar.

El concurs compta amb el patrocini de Casa del Libro i la col·laboració de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, Seix Barral, Editorial Planeta, Ariel, Espasa, Ediciones Destino, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, el Servei de Biblioteques de Barcelona i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Categoria: Jocs i concursos
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
I del cine al futbol. Dimarts s'estrena el Barça en els vuitens de la Champions i és un bon moment per fer un pronòstic. El web de Catalunya Ràdio ha posat en marxa Der Trainer, la porra de la Lliga de Campions 2015.Només s'hi han de registrar i posar els resultats per al Manchester City-Barça i per a la resta de partits previstos. Cada encert els permetrà anar sumant punts, i qui més en tingui al final de la competició podrà guanyar premis com ara viatges a Berlín i a Eivissa, un televisor o les samarretes dels finalistes. Es donen tres punts a qui encerti el resultat (gols de cadascun dels equips) i un punt a qui, tot i no encertar el resultat exacte, endevini el signe final del partit --equip guanyador o empat--.

De moment, ja té més de 4.500 participants, però encara són a temps d'entrar en el joc! Tot i que oficialment no poden optar a cap premi, hi ha diversos professionals de Catalunya Ràdio, com ara Mònica Terribas, Pere Escobar, Sílvia Cóppulo o Xavier Graset, que també fan les seves prediccions perquè puguin jugar a competir amb ells.
Categoria: Jocs i concursos
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
A "Braveheart", que passa al segle XIII, tots els escocesos porten faldilles, quan en realitat aquesta peça típica no es va generalitzar fins al cap d'uns segles. A "Ben Hur", el xeic Ilderín dóna al protagonista una estrella de David per desitjar-li sort abans de la cursa de quadrigues, tot i que no es va considerar un símbol jueu fins a l'Edat Mitjana.Són anacronismes que trobem a vegades en el cinema històric, i ara l'escriptor Màrius Serra els proposa el repte de trobar-ne en les novel·les històriques. Es tracta de la segona edició del Premi Borni per als Lectors, promogut pel Born Centre Cultural. Per participar-hi només han d'explicar quina troballa han fet escrivint un correu a l'adreça que trobaran al web --abans del 28 de febrer-- i podran optar a diversos premis.

Un jurat decidirà el guanyador, que s'endurà una Lupa Trofeu Borni, els volums publicats de la col·lecció Barcelona 1700 i un passi gratuït per a totes les activitats del centre durant un any.
Categoria: Jocs i concursos
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Dimarts van passar els Reis, i ens van deixar dos jocs per compartir amb tots els seguidors de l' "Espai Internet".

Comencem amb el més relaxat. Es diu "De la part al tot" i es tracta d'una visita virtual al Museu del Prado, en què trobem un petit fragment d'una obra i hem de ser capaços de saber a quina pintura correspon, amb la pista de cinc detalls més de cinc pintures. Sembla fàcil, però no ho és. Cada cop que encertem, sumarem punts i obtindrem informació sobre l'autor i l'obra en qüestió, a la qual podrem accedir per veure-la sencera. Cada deu preguntes, el joc s'acaba i podem tornar a començar amb més quadres.Aquest només és un dels onze jocs que ofereix als internautes la web del Museu del Prado. N'hi ha per a totes les edats, des de puzles --com aquesta obra de Bruegel-- fins al joc de les set diferències --amb diverses pintures--, la reconstrucció d'una armadura o el repte de trobar un munt de detalls en una gran obra, a l'estil de l' "On és en Wally?".

Categoria: Jocs i concursos
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
La segona proposta és bastant més estressant. Imaginem-nos que estem tancats en una habitació, assetjats per zombis i que correm el perill de convertir-nos en un d'ells perquè estem ferits i no sabem si estem infectats.El joc es diu "Cinc minuts", perquè aquest és precisament el temps que tenim per anar superant una sèrie de proves que aniran apareixent a la pantalla i evitar que el protagonista perdi la memòria, símptoma de la transformació en zombi. Són recorreguts marcats, que hem de fer ràpidament amb l'ajuda del ratolí.

Aquest videojoc és un curtmetratge interactiu d'origen alemany, amb l'opció de subtítols en castellà. Es tracta, de fet, d'un anunci, molt subliminar, de la marca de rellotges Casio; concretament de la seva línea més aventurera, anomenada G-Shock. Els rellotges apareixen molt discretament en alguns moments d’aquest curtmetratge/joc, per recordar els cinc minuts que tenim per superar-lo.

Els autors son dos estudiants de l’acadèmia de cinema de Baden-Württemberg: Maximilian Niemann (director) i Felix Faißt (productor), i l'han fet a la productora Unit9.


ALTRES ENLLAÇOS

Facebook de 5minutes
In five minutes, a student zombie game becomes a brand experience
Short of the week: 5 minutes

Categoria: Jocs i concursos
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
Queden quatre dies! Dijous comença el Mundial del Brasil, i els futbolers ja estan preparats per viure'l des del sofà. Si volen afegir-hi emoció els proposem que participin a "O Jogo del Mundial", la "porra" virtual de Catalunya Ràdio. Cal registrar-se i introduir els resultats de tots els partits de la primera fase -abans del partit inaugural- i, a mesura que avanci la competició, podran anar fent les prediccions de tot el Mundial, fins i tot mirar d'encertar el campió. Per a la primera fase tenen temps fins de registrar-se i fer pronòstics fins al 12 de juny a les 20:30.

Si s'encerta qui guanya o si el partit acaba en empat, se suma un punt, i si s'encerta el resultat exacte se sumen tres punts. El que al final tingui més punts guanyarà un viatge al Brasil, concretament a Rio de Janeiro, amb visita a Maracaná, i el segon s'endurà un viatge a Munic amb visita al camp del Bayern. També hi haurà altres premis, com ara samarretes firmades de la selecció espanyola.Una altra porra del Mundial és Bitkup.com, on es poden fer pronòstics sense apostar-hi res, o bé apostant-hi bitcoins, les famoses monedes virtuals. Per això a la web hi haurà dues classificacions diferents: la dels que s'hi juguen alguna cosa i la dels que no. Els jugadors també van sumant punts a mesura que encertin resultats. En aquest cas es pot apostar fins just abans de cada un dels partits.

Com en el cas de la porra anterior, la puntuació serà que si s'encerta qui guanya o si el partit acaba en empat, se suma un punt; i si s'encerta el resultat exacte se sumen tres punts. Aquí hi ha l'afegit que es pot pronosticar quina serà la selecció campiona del Món (fent la tria abans de vuitens de final). Qui encerti tindrà 10 punts afegits.

En el cas de jugar apostant bitcoins, es fa un pagament en començar i quan acabi el Mundial es repartiran els diners entre els vint encertants amb més punts.

Bitkup està disponible en castellà, anglès i portuguès. Bitkup és un web impulsat pel jove emprenedor català Oriol Franquesa.


ALTRES ENLLAÇOS

Web oficial de la FIFA sobre el Mundial de Brasil
Concurs de la FIFA "Tus 11 titulares", per triar les alineacions de les seleccions
Calendari interactiu del Mundial, de Marca
Trivial sobre el Mundial, de Mundo Deportivo
Llista oficial de la FIFA amb els jugadors de totes les seleccions
Categoria: Jocs i concursos
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
I acabem proposant-los un joc: han de trobar llocs dedicats a Pompeu Fabra, fotografiar-los i penjar les imatges a les xarxes socials. És una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística, oberta fins al 2 de juny, i entre tots els participants (que poden enviar un màxim de tres fotos) se sortejarà un lector de llibres electrònics com a premi.Només s'han de compartir les fotos a Twitter, citant @llenguacatalana i afegint-hi l'etiqueta #mapaFabra. S'ha d'incloure l'adreça i la població del lloc escollit, o bé les coordenades. També es poden compartir al mur de la pàgina Llengua Catalana de Facebook.

L'objectiu és crear un gran mapa col·laboratiu de tots els llocs dedicats al gran lingüista als territoris de parla catalana. El projecte integra un web, un mapa creat a partir del sistema Openlayer, una recollida d'informació a Facebook i Twitter i un repositori a Flickr.


Categoria: Jocs i concursos
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
I avui, per acabar, els proposem un passatemps de proporcions gegantines! A sopesdelletres.cat hi trobaran una dotzena de sopes formades per milers de lletres i dedicades a temes com ara instruments, flora, fauna, països, professions o jugadors del Barça.Les supersopes estan pensades per ser resoltes entre tots, només cal registrar-se i comença a buscar i marcar. Fins i tot n'hi ha una d'especial, anomenada El Repte, amb 160.000 lletres i mil paraules per cercar! S'hi atreveixen? La intenció dels seus impulsors és fer la sopa de lletres més gran del món en català (per batre el rècord mundial).

La web ha estat desenvolupada per l'empresa Revolumedia, que ofereix els seus serveis de pagament per proporcionar mecanismes d'entreteniment via web perquè diferents organitzacions o mitjans puguin integrar-los en els seus llocs web.

Categoria: Jocs i concursos
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
I ara prenguin nota, sobretot els més joves i amb inquietuds científiques. S'acaben de convocar dos concursos ja clàssics al món web: X(p)rimenta 2014 busca equips d'un màxim de cinc alumnes i un professor que expliquin un experiment en un petit vídeo, d'un màxim de tres minuts. Hi ha tres categories: primària, secundària i batxillerat i cicles formatius. Els guanyadors els decidirà un jurat d'experts. És la quarta edició d'aquest certamen, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i l'Associació Catalana de Comunicació Científica, a través del portal recercaenacció.cat. La data límit per inscriure's és el 30 d'abril. Aquí hi trobaran les bases.I, d'altra banda, Inspiraciència -que també arriba a la quarta edició- és un concurs de relats curts, d'un màxim de 800 paraules, d'inspiració científica. Hi ha dues categories: per a joves d'entre 12 i 17 anys, i a partir dels 18 anys. Es poden escriure en català, castellà, gallec o eusquera. El termini de presentació acaba el 4 de maig. Les bases, aquí.

Inspiraciència és una iniciativa de la Unitat de Cultura Científica de la Delegació del CSIC a Catalunya i de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona, que compta amb el patrocini de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d'Economia i Competitivitat. Inspiraciència compta amb la col•laboració de diversos centres del CSIC, com el Centre d'Estudis Avançats de Blanes, la Institució Milà i Fontanals, l'Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF), l'Institut Botànic de Barcelona, l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona o l'Institut de Microelectrònica de Barcelona. I també compta amb el suport de Biblioteques de Barcelona, de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès.

Anterior       Següent